+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 13. szerda, 11:58
A piacvezető online bolt statisztikái elképesztően sokat javulnak évről évre, de nagyon úgy tűnik, hogy még mindig van hova nőni, ha black friday-ről van szó.

Hogy az online vásárlás mennyire megváltoztatott mindent körülöttünk, arra nagyon jó példa a black friday kifejezés létezése Magyarországon: Ameddig nem is olyan régen még maximum a külföldi sajtóban értesülhettünk róla, hogy létezik egy nap a hülye angoloknál, amikor agyonverik egymást a boltban egy robotgépért,

 

addig ma már meglepően sok ember tényleg előre készül arra, hogy nagyon olcsón jusson hozzá az általa kinézett bármihez az interneten.

 

Az itthon piacvezetőnek számító eMAG sajtótájékoztatót is tartott a jövő hét pénteki pénzszórás előtt: a cég státuszát jól jellemzi, hogy még az is belefér nekik, hogy a közvetlen riválisaik ezen a héten tartják a black fridayt. Súlyos statisztikák következnek az online vásárlásra szakosodott cégtől:

 

+ A felméréseik szerint az emberek 90 százaléka tudja, mi az a black friday, és 30 százalékuk tervezi, hogy vásárolni fog valamit.

 

+ 2014 óta van náluk black friday. Akkor 1,6 milliárd forintnyi eladásuk volt, ez tavalyra 6,8 milliárd lett, és erre az évre tíz százalékos növekedéssel kalkulálnak.

 

+ Tavaly nagyjából 650 ezer leértékelt terméket adtak el.

 

+ November 22-én 1,8 millió egyéni látogatóra számítanak az oldalon, csak tavalyhoz képest hárommillió eurót költöttek szerverfejlesztésre. Ez huszonhétszer töltené meg a Puskás Ferenc Arénát.

 

Azért mégis az a legérdekesebb, hogy ezen az egészen mennyit bukik a cég ahhoz képest, amennyit normál esetben kaszálna hasonló eladásokkal? Bár számokat nem kaptunk, az talán nem véletlen, hogy tíz hónapig készülnek erre az egyetlen napra, és az akcióban részvevő partnerekkel együtt dolgozhatnak az árakon, amikkel kapcsolatban „minden be van tervezve”. Ezt akár lefordíthatjuk úgy is, hogy nem bukik rajta különösképpen senki. 

 

Ha valaki azt hinné, ez a novemberi vásároltatás legfelső polca, téved: egy ideje lehet tudni, hogy az eMAG összeolvad az online vásárlások piacán eddig második Extreme Digitallal, amivel jó eséllyel létrejön a hasonló szolgáltatások szörnyetege Magyarországon: a fúzió után nem csak meg akarják tartani a 600 dolgozót, hanem pár év alatt a sokszorosára növelni, amiről mi továbbra is csak arra tudunk következtetni, hogy a black friday-mániának még a mostani iszonyatos számok sem a csúcsát jelentik.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e karácsonyig szedni az ajánlásokat.

Mit ajándékozna Orbánnak és Gyurcsánynak? A jobbikos Jakab Péter erre is válaszol az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

A boszniai táborban körülbelül hatszáz ember élt embertelen körülmények között: mosdó és víz sem volt, az emberek pedig még a hóesés után is sátrakban húzták meg magukat.

A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból, írja Petróczi Rafael.

Strache alkancellárként rendszeresen találkozott azon cégek vezetőivel, amelyeket az ibizai videóban az FPÖ titkos adományozóiként nevezett meg. De sámánokra is maradt ideje.

Ha elfogadják a kultúratámogatás átalakítását célzó törvényt, tüntetéssorozat kezdődik, mondta az Azonnalinak Novkov Máté a hétfői tüntetésen.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás