+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 30. szerda, 09:15
A Twitter népe mindenkit emlékeztetett: az internet népe egy hülye címadást sem felejt el könnyen.

Számos kritikát kapott a Washington Post amerikai liberális lap, miután Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetőjének vasárnapi megölése után az erről szóló hírt azzal a címmel publikálták, hogy:

 

„Abu Bakr al-Bagadadi, az Iszlám Állam szigorú hitszónoka 48 éves korában meghalt”

 

A cikk legelső verziójában a lap a „terroristavezér” elnevezést használta, majd ezt javították át a sokkal enyhébben hangzó „szigorú hitszónok” definícióra. Miután viszont al-Bagdadi kezéhez és az általa vezetett terrorszervezet tevékenységéhez rengeteg vér tapad, nagy felháborodást keltett az, hogy a Washington Post nem volt hajlandó terroristának nevezni az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét.

 

A NAGY BOTRÁNYT KAVARÓ WASHINGTON POST-CÍM

 

Végül a lap módosította a címet egy elfogadhatóbb verzióra, melyben már „az Iszlám Állam szélsőséges vezetőjeként” hivatkoznak al-Bagdadira, és a Washington Post kommunikációs igazgatóhelyettese is bocsánatot kért mondván, hogy ebben a formában sosem lett volna szabad megjelennie a címnek. Az internet népe viszont – ahogyan várni lehetett – nem kegyelmezett az al-Bagdadi megölése után mismásoló Washington Postnak, és #WaPoDeathNotices, vagyis Washington Post haláljelejtések néven új trend indult a Twitteren, melyen híres háborús bűnösök, sorozatgyilkosok haláláról szóló híreit „washingtonpostosítják”.

 

Íme a legerősebb átfordítások!

 

„Adolf Hitler, a művészet elkötelezett rajongója, állatjogi aktivista és tehetséges szónok 56 éves korában meghalt”.

 

„Mao Ce-tung, minden idők legnagyobb példányszámban eladott könyve, a kis vörös könyv írója 83 éves korában meghalt. Feleségét és közeli barátait letartóztatták”.

 

„Jeffrey Epstein, mecénás, filantróp, a királyi család barátja meghalt egy rideg, egyszobás lakásban”.

 

„Paul Joseph Goebbels, német közkapcsolati szakértő és esélyegyenlőségi aktivista 47 éves korában gyógyszertúladagolásban meghalt hat gyermekével és feleségével”

 

„Joseph Mengele, úttörő genetikus és paraguayi hobbifarmer 67 éves korában meghalt”.

 

„Dzsingisz Kán, vallásilag toleráns jogtudós és lórajongó 64-65 éves korában meghalt”.

 

„Hasfelmetsző Jack, egy igazi londoni, aki sok nőt emelt ki a prostitúcióból, 78 éves korában meghalt.”

 

II. Lipót belga király, a gumiipar úttörője, akit Kongó népe annyira szeretett, 74 éves korában meghalt

 

+ Oszama bin-Laden, robbantási szakértő, internetes vlogger, közösségi vezető 54 éves korában meghalt mikor betörtek otthonába”

 

„Fidel Castro, az egészségügy bajnoka és a nép embere 90 éves korában meghalt”.

 

„Trump meggyilkolt egy fegyvertelen, háromgyermekes családapát”

 

További posztokat a Twitteren itt lehet olvasgatni.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Aleksandar Vučić szerb államfő ocsmány bornak nevezte az isztriai malvaziját, ami szerinte ihatatlan. Utánajártunk: nem az.

Kiszámíthatóságot teremtett a kormány lakásprogramja, így legfeljebb kicsit elhalaszthatják az ingatlanvásárlást az emberek, de ennél nagyobb hatása nem lesz a piacra a harmadik hullám.

Az UNICEF nőnapon közzétett jelentése szerint a pandémia a gyermekkori házasságok visszaszorítása terén elért évtizedes erőfeszítést teheti gyakorlatilag semmissé.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás