A Google ígéri: minden termékében lesz újrahasznosított műanyag 2022-től

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.06. 08:08

Az óriáscég szerint hamarosan termékeik kiszállítása is karbonsemlegessé válik, már eddig is sikerült csökkenteniük az ilyenkor keletkező üvegházhatású gázok arányát.

A Google ígéri: minden termékében lesz újrahasznosított műanyag 2022-től

A következő évre teljesen karbonsemlegessé teszi a Google a hardverek kiszállítását vásárlóinak, míg 2022-re vállalja: termékei száz százalékában lesz újrahasznosított műanyag – írja a Reuters.

Anna Meegan, a Google fenntarthatósági egységének a vezetője szerint már eddig is csökkentették a szállításhoz kötött karbonkibocsátást (ami az összes üvegházhatású gáz kibocsátást jelenti), például az 2017-ről 2018-ra már negyven százalékkal kevesebbre redukálódott.

Ezt azzal érték el, hogy repülőgépek helyett egyre inkább hajókat vettek igénybe a telefonok, laptopok és egyéb elektronikus eszközök szállításához.

Ami az újrahasznosítottműanyag-tartalmat illeti, jelenleg kilencből három Google-termék tartalmaz valamennyit, és már olyan elektromos eszközeik is vannak, amiben ezek aránya 20-42 százalék között változik.

A bejelentés nem meglepő, hiszen azzal, hogy az elmúlt években egyre fontosabbá váltak a zöld témák, az óriáscégek egymással versenyezve próbálják megmutatni a vásárlóknak és a kormányoknak, mennyire környezetbarátok. A másik hatalmas techcég, az Apple már 2017-ben bejelentette: „egy nap” kizárólag újrahasznosított, illetve újrahasznosítható anyagokat fog használni, és egyes termékei bizonyos alkatrészeiben legalább 50 százalékos az újrahasznosított műanyag aránya.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek