Arra kérik a japánokat, otthonról dolgozzanak majd az olimpia alatt, hogy ne omoljon össze a tömegközlekedés

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.16. 08:32

Akár 650 ezer turista is lehet Tokióban az olimpia alatt, mikor eleve naponta nyolcmillióan ingáznak a városba.

Arra kérik a japánokat, otthonról dolgozzanak majd az olimpia alatt, hogy ne omoljon össze a tömegközlekedés

Tokióba ingázó munkások százezrei fognak otthonról dolgozni a jövő évi olimpia ideje alatt, hogy ezzel is csökkentsék zsúfoltságot a város közlekedésében – írja a Guardian.

A kérés nem véletlen, hiszen eleve harmincöt millióan élnek Tokió agglomerációjában, naponta pedig nyolcmillióan ingáznak a városba, míg a sportesemény alatt akár 650 ezer látogatójuk is lehet a legsűrűbb napokon.

A „távmunka napok” elnevezésű kezdeményezést a japán kormány és az olimpiát szervező bizottság támogatja, ehhez pedig már cégek ezrei csatlakoztak. Például a Fujitsu több mint ötvenezer,a NEC harmincnégyezer, míg a Toyota tokiói irodájának ezerhatszáz dolgozója otthonról fog dolgozni jövő nyáron. A kétezer főt foglalkoztató Ricoh nevű cég pedig azt tervezi, be is zárja a központját a városban az olimpia idejére.

A tokiói olimpiát jövőre július 24-e és augusztus 9-e közt tartják, amit augusztus 25-e és szeptember 6-a közt a paralimpia követ majd. A sporteseménnyel kapcsolatban nem a tömegközlekedés az egyetlen, ami okot ad az aggodalomra, hanem például a hőség és a fojtogató páratartalom is.

FOTÓ: Chris 73 / Wikimedia Commons​

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek