Lecsaptak a rendőrök az olasz szélsőjobbosokra, levegő-levegő rakétát találtak

Szerző: Pintér Bence
2019.07.15. 16:23

Három szélsőjobboldali kötődésű férfit tartóztattak le Észak-Olaszországban, egy csomó fegyvert találtak náluk.

Lecsaptak a rendőrök az olasz szélsőjobbosokra, levegő-levegő rakétát találtak
Gépfegyverek, puskák, pisztolyok és egy levegő-levegő rakéta

– csak pár dolog, amit az olasz rendőrség különleges alakulatai egy ötvenéves egykori vámtisztnél, Fabio Del Bergiolonál találtak, aki egyébként az újfasiszta Forza Nuova színeiben egykor még szenátorjelölt is volt. A hírek szerint a torinói ügyészség nyomozásában a szélsőjobboldali párt politikusa mellett még két férfire csaptak le, a svájci illetőségű Alessandro Montira és a szintén olasz Fabio Bernardira.

A nyomozást alapvetően a korábban Kelet-Ukrajnában, a Donbaszban harcoló olasz állampolgárokkal kapcsolatban folytatják, a razziát Torinóban, Milánóban, Varesében, Paviában, Novarában és Forliban tartották az olasz rendőrség két különleges alakulata, a Digos és az Ucigos közreműködésével.

A rakéta teljesen működőképes állapotban volt, francia gyártmány, Matra márkájú, és a katari hadseregtől szerezhették.

A nyomozás a férfiak ügyében egy éve folyt, de az elmúlt három hónapban gyorsult fel eléggé ahhoz, hogy a rendőrök le is csapjanak rájuk. A rendőrség július kilencedikén is tartott egy razziát, akkor a Legio Subalpina nevű szélsőjobbos csoport vezetőjét, Fabio Carlo D’Alliót tartóztatták le.

Az olasz rendőrség közzé is tett egy videót a mostani zsákmányról, mutatjuk:
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali állandó szerzője

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek