+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. február 23. szombat, 08:48
Vlagyimir Putyinnak főleg a rap műfajával van problémája, ami felett szerinte – ha megállítani lehetetlen – akkor át kell venni az irányítást.

Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen utasította a kormányt arra, hogy az találjon ki egy támogatási rendszert az orosz popzene számára, miután az elmúlt hónapokban több fiatal, független előadót is letiltottak a koncertezéstől a hatóságok az orosz városokban – írja a Moscow Times.

 

Lefújt haknik, gyanús titkosügynökök

 

A fiatal előadók arra panaszkodtak, hogy a hatóságok „sértő szövegek” vagy „extremizmus” miatt több haknijukat is megakadályozták. Egy IC3PEAK nevezetű techno-együttes azt állítja, a rendőrök különböző okokra hivatkozva nem engedték őket fellépni, volt, hogy az utolsó pillanatban kaptak bombafenyegetést, volt, hogy a klubok tulajdonosai végül nem merték bevállalni az együttes fellépését. Egy permi klubtulajdonos például azt mondta, személyesen a permi terület vezetője kereste meg azzal, hogy

 

„nem javasolja, hogy megtartsa a koncertet”, mivel az együttesnek „gyanús szövegei vannak”.

 

A valóban elég provokatív szövegekkel és képi megjelenítéssel operáló IC3PEAK arról is beszámolt, előfordult, hogy az orosz titkosszolgálat, az FSZB emberei szólították fel őket arra, hagyják el a várost, ahol koncertezni akartak.

 

 

Átvenni az irányítást

 

Nem csak a polgárpukkasztó együtteseket érte utol a hatóságok keze: teljesen átlagos pop-előadókat sem engedtek fellépni, de az FSZB különösen a rapperek ellen lépett fel, közülük egyet még le is csuktak a hatóságok: a gyakran kormánykritikus Husky nevezetű előadó koncertjét is lefújták, ezért a rapper egy autó tetejére mászott fel, és ott kezdte el előadását a rajongói előtt. Az eredmény: 12 nap elzárás huliganizmus, és drogteszt végrehajtásának visszautasítása miatt.

 

És miért is folyik boszorkányüldözés az orosz rap ellen? A válasz Vlagyimir Putyin orosz elnökben keresendő, aki szerint

 

„ha megállítani lehetetlen is, akkor át kell venni az irányítást” a rap felett.

 

Putyint főleg a műfajban rendszeres, drogok használatát népszerűsítő szövegek aggasztják, de elmondása szerint a káromkodással nincs semmi baja: az elnök úgy fogalmazott, beszélt egy nyelvésszel, aki szerint a káromkodás a nyelv része, csak az a kérdés, hogyan használjuk.

 

Az orosz popzene fölötti irányítás átvétele pont Putyin szerdai direktívájával kezdődött meg, melyben arra utasítja az elnöki adminisztráció igazgatóhelyettesét, szeptemberig készítsen egy listát a zene és a vizuális művészet támogatásával kapcsolatos „elsődleges intézkedésekről”.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás