Csalónak nevezte a transznemű sportolókat Navratilova, rögtön kiakadtak rá a jogvédők

Szerző: Bakodi Péter
2019.02.20. 07:59

A 18-szoros Grand Slam győztes teniszező nem igazán örülne, ha a pályán találkozna egy férfiból nővé váló játékossal.

Csalónak nevezte a transznemű sportolókat Navratilova, rögtön kiakadtak rá a jogvédők

Egy férfi eldöntheti, hogy nő legyen, hormonokat is szedhet, és közben megnyerhet mindent, talán még vagyonra is szert tehet, majd megváltoztatja a döntését és visszamegy gyerekeket csinálni, ha úgy kívánja – fakadt ki Martina Navratilova a férfiből nővé váló sportolókkal szemben. A saját neméhez való vonzódását már a 80-as évektől nyíltan vállaló, és a melegjogokért aktívan kiálló sportolónő

a jelenséget őrültségnek és csalásnak tartja.

Hozzátette: boldogan fogad egy transznemű nőt bármilyen formában, amit ő preferál, de nem lenne boldog, ha versenyeznie kéne ellene, mivel az nem lenne fair.

A transznemű sportolók érdekében eljáró Athlete Ally rögtön megszakította minden kapcsolatát a korábban a szervezet tanácsadó testületében tevékenykedő Navratilovával. Közleményük szerint a teniszező megjegyzései transzfóbiát tükröznek, és nem veszik figyelembe a tudományt és az adatokat. A szervezet attól tart, hogy az ilyen hozzáállás megerősíti a transznemű emberekkel kapcsolatos mítoszokat.

Szerinted igaza van Navratilovának?

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek