+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. február 3. vasárnap, 18:10
Hatvan éve halt meg egy repülőgépbalesetben Buddy Holly, Ritchie Valens és J. P. Richardson. Hallgassatok meg tőlük három dalt!

Hatvan éve ezen a napon,

 

1959. február harmadikán éjszaka hunyt el repülőgépbalesetben a rock and roll három korabeli sztárja: Buddy Holly, Ritchie Valens és J. P. „The Big Bopper” Richardson.

 

A három zenész épp az amerikai középnyugaton vett részt Buddy Holly turnéján, aki egy évvel korábban szakított a Crickets nevű kísérőzenekarával, és új zenekart fogadott maga mellé. A másik két sztár csatlakozott a turnéhoz.

 

A csapat alapvetően turnébuszokkal utazott az állomások között a hidegben, de az időjárás miatt állandóan lebetegedtek. Holly ezt megunva erre az estére repülőgépet bérelt, hogy az iowai Clear Lake-ből a minnesotai Moorheadbe menjenek. Ketten mehettek még vele, Valens pénzfeldobással nyerte el a helyet, Richardson pedig beteg volt, ezért átengedték neki a másikat.

 

A felszállás után a rossz látási viszonyok között a pilóta hamarosan elveszítette az uralmát a repülőgép fölött, mire az egy kukoricaföldbe csapódott.

 

Mind a pilóta, mind a három zenész rögtön meghalt. Az eseményt Don McLean 1971-es dala, a balesetről szóló American Pie után szokás úgy hívni, hogy „a nap, amelyen meghalt a zene”.

 

A tragédia emlékére ma este hallgassunk meg egy-egy dalt tőlük!

 

Buddy Holly: Peggy Sue

 

 

Richie Valens: La Bamba

 

 

J. P. „The Big Bopper” Richardson: Chantilly Lace

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt követelik, hogy az elnök ne kössön kompromisszumokat az ukrán rendezés ügyében, Ukrajna föderalizációja például fel se merüljön.

Johnsonnak is feltették a kérdést, amivel már elődjéből is sikerült hülyét csinálni.

Miközben Lukasenka Szocsiban Putyinnal tárgyalja meg a belarusz-orosz gazdasági integráció mélyítését, Minszkben a szuverenitásvesztéstől tartva tüntet a helyi ellenzék.

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben, ingyen szórták a lapot az összes postaládába.

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

A cseh elnök egy év alatt harmadszor gondolta meg magát abban az ügyben, hogy kisegítené-e Andrej Babišt az ellene folyó nyomozás kapcsán.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

December 11-én az NKE-n lehet honvédelemről trécselni a kormány bevándorlásellenes kabinetjének vezetőjével.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás