A Kárpátia lesenkizte a Jobbikot, két részre szakadt a nemzeti tábor!

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.30. 13:54

A szélsőjobb kedvenc magyar zenekara kettéosztotta eddigi rajongóit, és elhatárolódott a korábban velük teljesen összenőtt Jobbiktól.

A Kárpátia lesenkizte a Jobbikot, két részre szakadt a nemzeti tábor!

Mióta a Jobbik nyíltan beleállt a teljes ellenzéki összefogásba annak érdekében, hogy valahogy le tudják váltani a Fideszt, ráadásul a korábban a pártban lévő radikálisabb társaság át is ült a Mi Hazánkba, lehetett már érezni a nemzeti oldalon valamiféle törést, de ez eddig kulturálisan nem nyilvánult meg.

Hangsúlyozva, hogy eddig. A Jobbik rendezvényein korábban rendszeresen fellépett Kárpátia zenekar ugyanis most egyértelműen állást foglalt. Az Egyszerűen senkik vagytok című dalban ugyanis

a zenekartól megszokott bonyolult elemekkel hívják fel rá a figyelmet, hogy egyesek az ellenséghez dörgölőznek, a szöveges videón pedig viszonylag egyértelműen mutatják be képekkel, kiket is értenek ellenség alatt.

A Kárpátia évekig gyakorlatilag a Jobbik-tábort jelentette, hiszen a hazafias üzenetek nélkül bevallottan nehéz volt értékelni a lakodalmas rockzenét, ezért a rajongók közt most meg is indult a szakadás: a kommentek alapján vannak, akik szerint teljesen jogos a kiállás a gonosz libsikkel összeborulókkal szemben, mások szerint viszont kedvenc zenekaruk is elkezdte megosztani a tábort, ahelyett, hogy az összmagyarságot képviselné.

A legradikálisabbak egyenesen jelezték, hogy szívesen eladnák a továbbiakban használni már nem kívánt Kárpátia-pólóikat.

A zene amúgy a szokásos, a refrént ezúttal a magyar lelátókról már jól ismert rigmusból emelték át, az pedig még egyelőre nem látszik, mi lesz a jövő egy kettéosztott radikális táborban, de a zenekar üzenete nyilvánvaló: amíg a magyar ellenzék összes arca feltűnik az ellenség közt többek közt a jobbikos Gyöngyösi Mártonnal együtt, addig a kormánypártból senki.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek