+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 30. szerda, 13:54
A szélsőjobb kedvenc magyar zenekara kettéosztotta eddigi rajongóit, és elhatárolódott a korábban velük teljesen összenőtt Jobbiktól.

Mióta a Jobbik nyíltan beleállt a teljes ellenzéki összefogásba annak érdekében, hogy valahogy le tudják váltani a Fideszt, ráadásul a korábban a pártban lévő radikálisabb társaság át is ült a Mi Hazánkba, lehetett már érezni a nemzeti oldalon valamiféle törést, de ez eddig kulturálisan nem nyilvánult meg.

 

Hangsúlyozva, hogy eddig. A Jobbik rendezvényein korábban rendszeresen fellépett Kárpátia zenekar ugyanis most egyértelműen állást foglalt. Az Egyszerűen senkik vagytok című dalban ugyanis

 

a zenekartól megszokott bonyolult elemekkel hívják fel rá a figyelmet, hogy egyesek az ellenséghez dörgölőznek, a szöveges videón pedig viszonylag egyértelműen mutatják be képekkel, kiket is értenek ellenség alatt.

 

 

A Kárpátia évekig gyakorlatilag a Jobbik-tábort jelentette, hiszen a hazafias üzenetek nélkül bevallottan nehéz volt értékelni a lakodalmas rockzenét, ezért a rajongók közt most meg is indult a szakadás: a kommentek alapján vannak, akik szerint teljesen jogos a kiállás a gonosz libsikkel összeborulókkal szemben, mások szerint viszont kedvenc zenekaruk is elkezdte megosztani a tábort, ahelyett, hogy az összmagyarságot képviselné.

 

A legradikálisabbak egyenesen jelezték, hogy szívesen eladnák a továbbiakban használni már nem kívánt Kárpátia-pólóikat.

 

A zene amúgy a szokásos, a refrént ezúttal a magyar lelátókról már jól ismert rigmusból emelték át, az pedig még egyelőre nem látszik, mi lesz a jövő egy kettéosztott radikális táborban, de a zenekar üzenete nyilvánvaló: amíg a magyar ellenzék összes arca feltűnik az ellenség közt többek közt a jobbikos Gyöngyösi Mártonnal együtt, addig a kormánypártból senki.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás