+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. december 13. csütörtök, 10:18
Egerben közös önkormányzati frakciót alakít az MSZP, a DK és az LMP, Szombathelyen az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum beállt egy egyesület mögé.

Az Egri Ügyek úgy tudja, négy egri ellenzéki önkormányzati képviselő – Komlósi Csaba (LMP), Mirkóczki Zita (MSZP), Földvári Győző (DK) és Császár Zoltán Tamás (független) – közös képviselőcsoportot alapít Egységben a Városért Képviselőcsoport néven. A képviselőcsoport vezetője az LMP-s Komlósi Csaba lesz.

 

Heves megye székhelyén van is már némi kavarás az ügyben a Fidesz részéről.

 

Az Egri Ügyek ugyanis beszámolt arról is, hogy a kormánypárt tervei szerint képviselőcsoport alakítására jövőben csak az önkormányzati képviselők választásán egyazon jelölő szervezet jelöltjeként indult és mandátumot szerzett képviselők lesznek jogosultak, vagyis nem állhatnának össze egy frakcióba LMP-s, szoci és DK-s színekben mandátumot szerzett politikusok. Az Egri Ügyek úgy értesült, hogy a kormánypárt azt tervezi, jogtechnikai felülvizsgálatra hivatkozva átírják Eger Megyei Jogú Város Alapokmányát.

 

Szombathelyen is formálódik valami

 

Az ugytudjuk.hu információi szerint egyébként Szombathelyen is szintet lépett az ellenzéki együttműködés, de eltérő formában, mint Egerben. Közös képviselőcsoport egyelőre nem alakul, cserébe a helyi LMP, az MSZP, a DK és a Momentum úgy döntött, Éljen Szombathely! néven közös polgármester- és képviselőjelöltekkel indulnak a 2019-es szombathelyi önkormányzati választásokon. További pártot nem várnak az együttműködésbe, legfeljebb civil szervezeteket.

 

Az Éljen Szombathely! már bejáratott brand a Vas megyei városban: az őszi időközi önkormányzati választáson e színekben nyert önkormányzati képviselőséget Czeglédy Csaba körzetében a komplett ellenzék által támogatott jelölt, László Győző.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

Várj ki, amíg meg nem találod az igazit: ezzel kampányol hamarosan a brazil kormány, a cél a nem kívánt tiniterhességek számának csökkentése.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás