Két megyeszékhelyen már alakul az ellenzéki közös indulás a jövő évre

Szerző: Bukovics Martin
2018.12.13. 10:18

Egerben közös önkormányzati frakciót alakít az MSZP, a DK és az LMP, Szombathelyen az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum beállt egy egyesület mögé.

Két megyeszékhelyen már alakul az ellenzéki közös indulás a jövő évre

Az Egri Ügyek úgy tudja, négy egri ellenzéki önkormányzati képviselő – Komlósi Csaba (LMP), Mirkóczki Zita (MSZP), Földvári Győző (DK) és Császár Zoltán Tamás (független) – közös képviselőcsoportot alapít Egységben a Városért Képviselőcsoport néven. A képviselőcsoport vezetője az LMP-s Komlósi Csaba lesz.

Heves megye székhelyén van is már némi kavarás az ügyben a Fidesz részéről.

Az Egri Ügyek ugyanis beszámolt arról is, hogy a kormánypárt tervei szerint képviselőcsoport alakítására jövőben csak az önkormányzati képviselők választásán egyazon jelölő szervezet jelöltjeként indult és mandátumot szerzett képviselők lesznek jogosultak, vagyis nem állhatnának össze egy frakcióba LMP-s, szoci és DK-s színekben mandátumot szerzett politikusok. Az Egri Ügyek úgy értesült, hogy a kormánypárt azt tervezi, jogtechnikai felülvizsgálatra hivatkozva átírják Eger Megyei Jogú Város Alapokmányát.

Szombathelyen is formálódik valami

Az ugytudjuk.hu információi szerint egyébként Szombathelyen is szintet lépett az ellenzéki együttműködés, de eltérő formában, mint Egerben. Közös képviselőcsoport egyelőre nem alakul, cserébe a helyi LMP, az MSZP, a DK és a Momentum úgy döntött, Éljen Szombathely! néven közös polgármester- és képviselőjelöltekkel indulnak a 2019-es szombathelyi önkormányzati választásokon. További pártot nem várnak az együttműködésbe, legfeljebb civil szervezeteket.

Az Éljen Szombathely! már bejáratott brand a Vas megyei városban: az őszi időközi önkormányzati választáson e színekben nyert önkormányzati képviselőséget Czeglédy Csaba körzetében a komplett ellenzék által támogatott jelölt, László Győző.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek