Gibraltár válogatottja jelenleg sikeresebb, mint Magyarországé

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.17. 08:46

Ők hat pontot szereztek a hétvégén, mi egyet. Ott 32 ezren élnek, nekünk 250 ezer igazolt focistánk van. Sírjunk együtt!

Gibraltár válogatottja jelenleg sikeresebb, mint Magyarországé

Négy nappal ezelőtt megszerezte történetének első győzelmét a világ 198. fociválogatottja, Gibraltár, tegnap pedig egyből a másodikat is. A Nemzetek Ligájában előbb Örményországot verték meg 1-0-ra, majd Liechtenstein kapott ki tőlük 2-1-re. Ez már csak azért is történelem, mert a csapat az eddigi 22 meccsén vereséget szenvedett, most meg egyből itt a győzelmi sorozat. 

A helyzet különösen azért nyomasztó, mert bár valamivel gyengébb ellenfelek ellen, de Gibraltár ezen a hétvégén több pontot szerezett, mint a magyar válogatott: mi a görögök ellen még pechesen kaptunk ki, de a bűngyenge észtek ellen sikerült 3-3-as döntetlent játszanunk.

Ráadásul akár azon is nevethetünk, hogy csak Liechtensteint tudták most is megverni, de az a helyzet, hogy Liechtensteinnel tavaly még döntetlent játszott Magyarország.

A 2013 óta UEFA-tagállamnak számító Gibraltáron amúgy összesen 33 ezren laknak, Magyarországon csak igazolt labdarúgóból van 250 ezer. A válogatottnak egyetlen szigeten kívüli játékosa van, Reece Styche az angol hatodosztályú Darlingtonban varázsol. 

Igazi tanulság persze nincs, de a hétvégén végre megint lesz NB I, úgyhogy végre nem aláznak meg senkit külföldi csapatok!

FOTÓ: Gibraltár nemzeti stadionja / Wikipedia

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek