Egy meccs az IgazMagyarföldön és a KultúrAjrópában

Balogh Gábor

Szerző:
Balogh Gábor

2021.09.03. 18:04

„Há’, naná, hogy kifütyültem őket!” „Ha ez a sok szotyiköpködő, rasszista paraszt magyar, akkor én nem vagyok az!”

Csütörtök este 11 óra körül ismét meghasadt a valóság szövedéke, és ahogyan ilyenkor lenni szokott, két párhuzamos dimenzió harcosai özönlötték el a magyar nyilvánosságot. A Magyarország-Anglia mérkőzés így zajlott...

IgazMagyarföldön

Há’, naná, hogy kifütyültem őket! Térdepeljenek a négerek előtt otthon, ne itt, az én hazámban! Lássák csak, hogy itt nem úgy megy, mint a buzeráns rothadó nyugaton! A Fifamaffia meg ne ugasson bele, nekem a SAJÁT HAZÁMBAN már a véleményemhez sincs jogom?!

A Csúticigány is egyszer mondott igazat, amikor megmondta, hogy magyarember csak a hazája előtt térdepel! Ja, persze valami volt még Istenről, meg a csajomról is, de templomba nem járok, az asszony előtt meg lószart fogok én csúszni-mászni!

Zártkapus? És akkor hova szarjak? Úgyis megkapjuk, hát ezek üldözik a magyart! Gyűlölnek minket, mert mi még nem vagyok elbuzulva, meg elmigránsódva, mint ezek!

Ezek magyaráznak nekünk, akik szakállas ribancokat engednek a bölcsődékbe, a toleranciáról rinyálnak, miközben négerek meg iszlámok erőszakolják meg a lányaikat a nyílt utcán?!

Igenis, fütyültem! Értem én, hogy a fiúk, meg a Márkó úr is azt kérte, hogy ne csináljuk, de, hát megértem őket is: nem mernek szembe menni az árral. De én tudom, hogy valójában ezt akarták ők is, büszkék ránk, csak persze ezt se lehet kimondani.

Mer’ a mai buzilibsi világban már mindenkinek mindent lehet, nők lehetnek férfiak, férfiak lehetnek nők, nyilvánosan mehet a homárkodás, özönlenek be a migráns hódítók, csak egy dolgot nem lehet: kimondani az IGAZAT!

De, ha már ezt se engedik, akkor mi a francnak menjen ki az ember meccsre? Le is szarom, ha örökre zártkaput sóznak ránk, így úgysincs semmi értelme a szurkolásnak. Inkább maradok a Négycsöcsűben, ott senki nem szól rám, azt csinálok és mondok, amit akarok, és még hitelbe is adnak Kőbányait.

Eközben KultúrAjrópában

Na, EZÉRT nem járok én meccsre! Ezek közé az állatok közé?! Ha ez a sok szotyiköpködő, rasszista paraszt magyar, akkor én nem vagyok az!

Amúgy is szégyellem már, hogy az vagyok. A külföldi barátaim előtt már úgyis évek óta szabadkoznom kell a náci kormány, meg a sok jobbágy miatt, akik megszavazzák őket. Az Eb kész rémálom volt: az egész világ láthatta, milyen messze vagyunk mi Európától!

Mert ilyet tényleg csak itt lehet! Nem értek a focihoz, de el tudjátok képzelni, hogy Júkéjben, – ezt is csak a sok proli magyar mondja Angliának, ugye! – a demokrácia őshazájában ez megtörténhet? Tavaly előtt voltam öt napot Londonban, és tudod mit láttam? Ezerféle ember, mindenféle bőrszínűek és vallásúak, heterók, melegek, transzok és kvírek mind szeretetben és megértésben élnek együtt! Az emberek nem gyűlölettel eltorzult arccal vicsorognak rád, mint itthon, hanem képzeld: mosolyognak! Mi miért nem vagyunk erre képesek?!

Na jó, persze, te, meg én, meg talán tíz százalék igen. De a többi? Reménytelen, baszki, reménytelen! És, ezeknek építi Orbán a sok stadiont!

Kenyeret és cirkuszt, már az ókori egyiptomiak is tudták!

A falábúak meg persze kiesnek már a csoportkörben, de a sok birka meg veri a mellét, mert, hát, hogy magyarok! És akkor mi van? Az egy teljesítmény? És különben is, ebből az országból minden igazán okos magyart elkergettek, a Nobel-díjasaink mind külföldön éltek, Karikó Katalint is elüldözte a fasizmus. Bezzeg a Dzsudzsák meg hazajöhet!

Jönnek itt a csehszlovák dumával, hogy csak pár száz fújoló volt. Jah, hát, persze, a független megfigyelők, meg a BBC – érted, a bíbíszí, nem a magyar köztévé! – azért hallottak mindenhonnan rasszista rigmusokat!

De hát, most komolyan, mit vársz azoktól, akik kimennek egy ilyen nackó őrjöngésre?

Ahogy az Eb alatt masíroztak a városban, hát a hideg kirázott. Hadd ne mondjam, mire emlékeztetett egy az egyben!

Jobb is, ha nem jutunk ki a vb-re. Képzeld csak el, mit szólnának Katarban ehhez a rasszista, homofób csürhéhez?

…és a valóságban

Gáz, hogy sokan kifütyülték a térdeplő angol játékosokat. Gáz, hogy megdobálták a barátját gyászoló angol góllövőt. Gáz, hogy a FIFA és az UEFA látványosan utazik a magyar szurkolókra.

Gáz, hogy még ez sem képes visszatartani a szurkolók egy törpe, de hangos kisebbségét az ostoba tahó viselkedéstől. Gáz, ha szerinted ez rendben van.

Gáz, ha tagadod a nyilvánvalót: ezek a kihágások megtörténtek a lelátón. Gáz, ha szurkolók tízezreit azonosítod a fütyülőkkel és huhogókkal, mert „nem határolódtak el tőlük” – a stadionba szurkolni járunk, nem vitakörbe.

Gáz, ha büszke vagy rá, hogy suttyó voltál a saját nemzeti válogatottad mérkőzésén, a saját nemzeted színeit hordva és lobogtatva. Gáz, ha minden ilyen balhé után világgá kürtölöd, mennyire szégyelled, hogy magyar vagy.

Mi, a nagy többség szégyellünk benneteket ott IgazMagyarföldön, meg KultúrAjrópában. Nem lehetne, hogy csináltok egy közös párhuzamos valóságot, és elhúztok oda négerezni, buzizni, parasztozni, meg magyarozni? Sokat nyerne ezzel a magyar futball, és a magyar haza is.

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek