+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. október 9. kedd, 09:08
Vasárnap startolt a zombiapokalipszist feldolgozó sorozat kilencedik évada. Te nézed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? Szavazz!

Október 7-én startolt az AMC amerikai kábelcsatorna egyik legnépszerűbb sorozata, a Walking Dead kilencedik évada. A posztapokaliptikus széria ugyanakkor egyre inkább megosztóvá vált az elmúlt években. 

 

Rengeteg kommenttel találkozni, ami sérelmezi, hogy

 

a sorozat belassult, unalmassá vált, a szereplők pedig a jelenetek jó részében nem csinálnak mást, mint depressziósan moralizálnak azon, hogy életük milyen irányt vett.

 

A másik oldalról azt hozzák fel, hogy pont ez a lényege az egésznek: az lenne az unalmas, ha évadokon keresztül csak az akcióra koncentrálnának a készítők, és

 

sokkal izgalmasabb, valóságközelibb, hogy a zombiapokalipszist és az emberi gyarlóság válogatott formáit megtapasztaló szereplők lelki és önértékelési problémák egész hadával küzdenek.

 

Az biztos, hogy a sorozat nézői értékelése sokat esett: az előző szezon az IMDB-n például kifejezetten rosszul szerepelt. Az egytől tízig terjedő skálán, ahol az egyes a legrosszabb, a tizes a legjobb értékelés, csupán egyetlen egy epizód haladta meg a nyolcas értékelést, miközben a legalacsonyabb pontszámot kapott rész alig érte el a hatot. Ez például a negyedik évadhoz hasonlítva, ahol 7,2 volt legalacsonyabb, míg 9,6 a legmagasabb pontszámmal rendelkező epizód, drasztikus visszaesés. Hogy ezen mennyiben fog változtatni a kilencedik évad, majd kiderül. 

 

 

Mindenesetre az Azonnali kíváncsi:

 

ti nézitek a Walking Deadet? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

 

NYITÓKÉP: The Walking Dead / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Élő oltási számláló, oltási terv, és lényegében minden felmerülő kérdés-válasz megtalálható a török állami koronavírus-tájékoztató oldalon.

Múlt szombaton az esemény két főszponzora is bejelentette: az emberi jogsértések miatt nem támogatja a vb-t, ha azt Belarusz rendezheti meg.

Szőczi Árpád Berlinben élő magyar-kanadai újságíró az M1 állami televízió nemzetközi adásának bemondója, otthon pedig a DW-nek dolgozik.

Németországban semmi nem utal arra, hogy ezt az évfordulót különösebben komolyan vennék.

A parlamenti választások után a román pártok általában feláldozzák a rossz eredményért felelősnek tartott pártvezetőt. Jelenleg ez körvonalazódik a jobbközép kormánykoalíció legnagyobb pártjánál.

Igor Matovič kormánya sokadszor is nekiugrik az országos tesztelésnek, és a többi szabály is szigorodik: január 27-től pár kivételtől eltekintve csak negatív teszttel lehet elhagyni a lakóhelyet.

Egyre több van belőle –
hóbort vagy a közöségi közlekedés új útja a libegő?

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás