Jön a BMW --> Orbán 2030 után is marad

Techet Péter

Szerző:
Techet Péter

2018.07.31. 14:11

Miközben a magyar balliberális közélet csaholva veti magát Orbán tusványosi beszédére, mintha bármi jelentősége is lenne annak, mit beszél a magyar kormányfő, a lényeg csendesen zajlik: a bajor BMW autógyárat nyit Debrecenben. Ezzel a német autóipar három óriása is jelen lesz hazánkban, ráadásul különböző régiókba elosztva.

Orbán a tusványosi beszédeiben leghűségesebb hallgatóihoz szokott szólni: a budapesti balliberális értelmiséghez, amely Orbán minden gumicsontjára ráharap (legyen az egy rosszul megválogatott nadrág, egy előnytelen has vagy a kereszténydemokrácia mibenléte),

illetve a magyarországi és erdélyi hülyéihez, akik tényleg Csaba királyfi reinkarnációját látják benne.

Orbán tusványosi beszéde kapcsán többek között arról ment a szájtépés, hogy ez már illiberális demokrácia-e, amiben élünk; hogy összeáll-e Orbán Matteo Salvinivel vagy Marine Le Pennel; és hogy kilép-e (kivágják-e) az Európai Néppártból; és hogy akkor Esterházy Péter-e vagy inkább Kányádi Sándor. Nagyon érdekes témák. A jogállamiság fontosságát és az emlékezetpolitikát még mint tömegmozgató ügyeket fel lehetne melléjük venni, és akkor 2022-ben talán már egyetlen ellenzéki párt se jut be a budapesti parlamentbe. Eközben zajlik az élet.

Orbán kezét tessék figyelni, ne a szavait: Orbán már nagyon rég megkérte erre igazán őszintén és kedvesen a balliberális értelmiséget és a saját hülyéit, de ők még mindig csak az orbáni szavakba tudnak beleakadni. A tetteknél eközben például azt látjuk, hogy az Audi mellett a második bajor és a Mercedes-szel együtt a harmadik német autógyár jelenik meg Magyarországon.

A német gazdaság még szorosabbra fűzi Orbánnal, a magyar periféria kissé ugribugris, de azért megbízható helytartójával a viszonyt.

És ahol tud, segít. Lesz most munka Debrecen környékén is, Kósa Lajos négy év múlva már hetven százalék felett húzza be a körzetet.

A BMW-gyár megjelenéséből pedig a következőkre lehet következtetni:

Orbán nem fog kilépni az Európai Unióból, együtt fog indulni májusban az Európai Néppárttal, ahonnan nem fogják kizárni, és ha egészsége engedi, 2030 után is hazánk vezetője marad.

A felettébb izgalmas és releváns Esterházy-Kányádi-meccs kapcsán viszont talán tényleg szabad kezet kap majd a magyar kormány a bajor Staatskanzleitól és a BMW igazgatóságától. Lesz tehát gumicsont is, akinek az kell.

Techet Péter többi cikkét itt olvashatod el!

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek