+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. június 8. péntek, 09:54
Izgalmas meccsen 4-2-re verte Kárpátalja válogatottja az előzőleg esélyesebbnek tartott Székelyföldet. A döntőben Észak-Ciprussal játszanak.

Ahogy arról csütörtökön lapunk is beszámolt, magyar-magyar párbajt hozott az el nem ismert országok fociszövetségeit tömörítő ConIFA világbajnokságának elődöntője: Székelyföld mérkőzött meg Kárpátaljával Londonban. Olvasóinkat is megkérdeztük arról, kinek szurkolnak: 17 százalék Kárpátalja, 38 százalék Székelyföld mellett tette le a voksát, de egy másik 38 százalék úgy vallott, hogy mindegy, hiszen mindkét csapat magyar.

 

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a csütörtök este végül izgalmas mérkőzést hozott, ami az előzetesen esélytelenebbnek tartott Kárpátalja győzelmével zárult: 4-2 lett a végeredmény. A székely csapat több ziccert is kihagyott, a kárpátajaiak viszont jobban kihasználták a helyzeteket. A félidőnél 1-0 volt az állás az utóbbi csapat javára, a 73. percben pedig már 3-0 volt az állás, innen jött vissza a Székelyföld 3-2-re, hogy végül Peres Csaba góljával megszülessen a végeredmény

 

Kárpátalja egyébként a mérkőzés előtt végigmenetelt a csoporton és a negyeddöntőn, Észak-Ciprus ellen 1-1-es döntetlent játszottak, de után legyőzték a címvédő Abháziát, ötöt vágtak Tibetnek, a döntőben pedig lelépték Kaszkádia válogatottját. A döntőben ismét Észak-Ciprussal mérkőzhetnek majd, akik Padániát győzték le az elődöntőben – ők lesznek majd Székelyföld ellenfelei a bronzmeccsen.

 

A lap beszámolója szerint csodás pillanat volt egyébként, mikor a mérkőzés előtt a megjelenő magyar szurkolótábor mindkét csapat himnuszát – a székelyt és a magyart is – büszkén, teli torokból énekelte.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás