Kárpátalja vagy Székelyföld? Csak egy maradhat!

2018.06.07. 10:40

Csütörtökön rendezik az alternatív foci vb elődöntőit, de az már most biztos, hogy lesz magyar csapat a szombati fináléban. Egymás ellen csatázik ugyanis a döntőbe jutásért Kárpátalja és Székelyföld. Ti kinek szurkoltok inkább?

Kárpátalja vagy Székelyföld? Csak egy maradhat!

Javában zajlik a mikronemzetek, kisebbségek, hontalan népek, illetve el nem ismert államok fociválogatottjait tömörítő Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (ConIFA) világbajnoksága Londonban, csütörtökön már az elődöntőket rendezik.

A döntőbe jutásért zajló egyik meccs magyar szemmel igencsak pikáns párosítást hozott össze: Kárpátalja válogatottja csap össze a székely válogatottal.

Ez egyszerre jó és rossz hír: jó, hiszen biztosan lesz magyar csapat a világbajnoki döntőben. És rossz, mert így biztosan nem lehet ott mindkét csapat a fináléban. 

A két gárda közül a székely csapat a rutinosabb: ők már 2015 óta járnak a ConIFA világ- és Európa-bajnokságaira, a tavalyi Eb-n bronzérmesek lettek. A kárpátaljai válogatottnak viszont a tavalyi Eb volt az első ilyen nemzetközi tornája, ők ott sajnos nem jutottak tovább a csoportkörből.  Most viszont igen, ráadásul csoportelsőként. A negyeddöntőben pedig magabiztosan 3-1-re győztek az észak-amerikai Kaszkádia ellen. 

A székelyek csak csoport másodikként léptek tovább az egyenes kieséses szakaszba a csoportjukból, miután két nagy győzelem után a tavalyi Eb-t megnyerő észak-olasz Padánia csapatától vereséget szenvedtek. A negyeddöntőben aztán simán verték Nyugat-Örményország válogatottját, így ők is bekerültek az elődöntőbe.

Az elődöntők másik ágán Észak-Ciprus csap össze Padániával, közülük kerül majd ki a magyar csapat ellenfele a szombati fináléra. Hogy melyik magyaré, az csütörtök este kiderül a londoni focipályán. 

Na de kinek szurkoltok ti? A cikk végén szavazhattok, melyik magyar csapat nyerje a csütörtöki csatát!

NYITÓKÉP: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület (felül) & Székely labdarúgó-válogatott (alul) Facebook-oldala

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek