Az állami ünnepség munkatársai fideszes táblákat osztogattak a Kossuth téren

2018.03.15. 14:08

Az állami ünnepség nyakbaakasztóját hordó hoszteszlányok osztogatták a Kossuth téren a Fidesz feliratú táblákat.

Az állami ünnepség munkatársai fideszes táblákat osztogattak a Kossuth téren

A Kossuth téren már a Békemenet érkezte előtt is kampányhangulat volt. Az Orbán Viktor ünnepi beszédére igyekvőknek rengeteg helyen osztogattak fideszes táblákat, amelyek egyik felén a „Szavazz!” felirat, másikon pedig a nagyobbik kormánypárt neve szerepel. Ezeket a táblákat olyan hoszteszlányok osztogatták, akiknek „Munkatárs” feliratú nyakbaakasztója volt, az állami ünnepség dizájnjával.

Mikor az Azonnali tudósítója a lánynál aziránt érdeklődik, ez-e a feladata, gyorsan odajött egy harmincas férfi, hogy kimentse az idén érettségiző hoszteszt. Kérdésünkre, hogy miért osztogat egy állami rendezvény munkatársa egy politikai párthoz köthető anyagot, a férfi közölte, a lányok nem állami alkalmazottak, kampányidőszakban pedig bárki osztogathat bármit közterületen. Azt, hogy ő kicsoda és mi köze a rendezvényhez, nem volt hajlandó elmondani.

De voltak olyan táblaosztogatók is, akiknél nyakbaakasztó nem, walkie-talkie ellenben volt.

A kormány honlapja szerint az állami ünnepség megrendezéséért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a rendezvények lebonyolításáért a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. felel.

Ebben a videóban is látszanak a munkatársak:

Az Index közben arról ír, az EBESZ figyelmét is felkeltette az akció.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek