+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2018. február 23. péntek, 12:54
Csak most kezdődött a kampány, és már el is kezdődött a nagybani lejáratás! De nem Mosonmagyaróváron: az Együtt helyi jelöltje törpepártozós-bajnaizós-gyurcsányozós lejáratószórólapnak álcázza saját bemutatkozását. Ráadásul még abból is előnyt próbál kovácsolni, hogy semmi köze a szigetközi városhoz.

 

Igencsak kreatív marketingtrükk fogadta postaládáikban az ebédszünetre hazatérő mosonmagyaróváriakat pénteken. Kicsoda Deschelák Károly? – kérdezi tőlük egy szórólap. És tényleg, vajon kicsoda Deschelák Károly, kérdezhetik, ez a Szigetközben legalább annyira releváns kérdés, mint hogy hova tűnt Damon Hill. 

 

 

Az első blikkre lejáratószórólapnak tűnő reklámanyag persze egyáltalán nem az, ami. Ehhez azonban el kell olvasni nemcsak a gyurcsányozós-bajnaizós kérdéseket, hanem az azokra adott válaszokat is. Az Együtt politikusa ugyanis büszkén, kerek-perec bevallja, hogy semmi köze Mosonmagyaróvárhoz vagy a Szigetközhöz.

 

És mindezt még az előnyére is próbálja fordítani!

 

 

Deschelák 2014-ben még az LMP újbudai önkormányzati képviselőjelöltje volt: a Google képkeresője több fotót is megjelenít, amelyen a most Mosonmagyaróváron és a Szigetközben induló politikus a zöldpártnak kampányol. Sőt, Descheláknak blogja is volt, amelyen olyan rendezvényeket hirdet a mai napig, amelyeken Jávor Benedekkel, Szabó Tímeával és Schiffer Andrással találkozhattak a választók. Ez azért vicces, mert jelzi, hogy Deschelákkal ismét van egy közös pontja mindegyikőjüknek: hogy az LMP-ben ma már semmi szerepük nincs.

 

A mosonmagyaróvári választókörzetben borítékolhatóan sima fideszes győzelem lesz: a szigetköziek képviseletéért 2014-hez hasonlóan idén is Nagy István, a város korábbi polgármestere (akkori kampányvideója minimum tananyag kellene, legyen), a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára indul a kormánypártok színeiben. Az LMP Goda Bálint közgazdászt, az MSZP Bogyai Zsolt munkásembert, a Jobbik pedig Jávor Miklós történészt indítja a nyugati határszélen.

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megvizsgálta, mi pedig mutatjuk a nagy riasztóteszt eredményét.

Ezzel az amerikai gyógyszeripari cég közelebb került ahhoz, hogy az USA és az EU is engedélyezze a subunit-vakcináját.

A BBC újságírója az elfogott Nexta-blogger és aktivista állapotát látva azonnal kivonult a minszki sajtótájékoztatóról.

A Jobbik ezzel eddig egyedül van az ellenzéki térfélen a törvényjavaslat elfogadásával. Azt mondják: ha kormányra kerülnek, kiveszik a törvényből a problémás részeket.

Az ellenzéki szavazóbázist aktivizáló konzultáción szavazó budapestiek 99 százaléka nem akarja a kínai egyetemet.

Orbán Pekinggel szembeni politikájának támogatottsága Magyarországon nagyon alacsony, amit egyre inkább kihasznál az ellenzék, ez a szlovák kutatók szerint változásra kényszerítheti Orbánt.

Százötvenöt évvel ezelőtt tört ki az a konfliktus Poroszország és Ausztria között, ami az utóbbi vereségével végződött, és az osztrákok rászánták magukat a kiegyezésre a magyarokkal.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás