+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2018. február 23. péntek, 12:54
Csak most kezdődött a kampány, és már el is kezdődött a nagybani lejáratás! De nem Mosonmagyaróváron: az Együtt helyi jelöltje törpepártozós-bajnaizós-gyurcsányozós lejáratószórólapnak álcázza saját bemutatkozását. Ráadásul még abból is előnyt próbál kovácsolni, hogy semmi köze a szigetközi városhoz.

 

Igencsak kreatív marketingtrükk fogadta postaládáikban az ebédszünetre hazatérő mosonmagyaróváriakat pénteken. Kicsoda Deschelák Károly? – kérdezi tőlük egy szórólap. És tényleg, vajon kicsoda Deschelák Károly, kérdezhetik, ez a Szigetközben legalább annyira releváns kérdés, mint hogy hova tűnt Damon Hill. 

 

 

Az első blikkre lejáratószórólapnak tűnő reklámanyag persze egyáltalán nem az, ami. Ehhez azonban el kell olvasni nemcsak a gyurcsányozós-bajnaizós kérdéseket, hanem az azokra adott válaszokat is. Az Együtt politikusa ugyanis büszkén, kerek-perec bevallja, hogy semmi köze Mosonmagyaróvárhoz vagy a Szigetközhöz.

 

És mindezt még az előnyére is próbálja fordítani!

 

 

Deschelák 2014-ben még az LMP újbudai önkormányzati képviselőjelöltje volt: a Google képkeresője több fotót is megjelenít, amelyen a most Mosonmagyaróváron és a Szigetközben induló politikus a zöldpártnak kampányol. Sőt, Descheláknak blogja is volt, amelyen olyan rendezvényeket hirdet a mai napig, amelyeken Jávor Benedekkel, Szabó Tímeával és Schiffer Andrással találkozhattak a választók. Ez azért vicces, mert jelzi, hogy Deschelákkal ismét van egy közös pontja mindegyikőjüknek: hogy az LMP-ben ma már semmi szerepük nincs.

 

A mosonmagyaróvári választókörzetben borítékolhatóan sima fideszes győzelem lesz: a szigetköziek képviseletéért 2014-hez hasonlóan idén is Nagy István, a város korábbi polgármestere (akkori kampányvideója minimum tananyag kellene, legyen), a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára indul a kormánypártok színeiben. Az LMP Goda Bálint közgazdászt, az MSZP Bogyai Zsolt munkásembert, a Jobbik pedig Jávor Miklós történészt indítja a nyugati határszélen.

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás