+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Kiss Brigi
2018. február 22. csütörtök, 16:09
Történelmi sikert értek el a magyarok a pjongcsangi téli olimpián: a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. A négyfős csapatnak két „igazi” magyar mellett két félig kínai srác is tagja volt. Az egész ország meglengette kalapját előttük. A migránsokat nem igazán kedvelők, és Orbán Viktor is. Az az Orbán Viktor, aki néhány hete egyik bevándorlásellenes beszédében azt mondta: nem akarunk sokszínűek lenni.

 

És tényleg meglett! Ugyan nem egyéniben, mint amiben sokan, köztük én is elsősorban vártam, hanem váltóban, de mégis meglett Magyarország első téli olimpiai aranyérme. És ez talán így még gyönyörűbb, hiszen egy csapat aranyérmet hoztak össze a rövidpályás gyorskorcsolyázó srácok. 

 

Még ha nagyon patetikusan is hangzik, mégis lehet abban valami sorsszerű, hogy ha már az egyéni eredmények nem alakultak olyan jól sem Liu Shaoang, sem Liu Shaolin Sándor számára – előbbi pontot se szerzett, utóbbi két 5. helyet szerzett, harmadik távján pedig kizárták a döntőben –, a váltó, vagyis a csapat, melynek mellettük Burján Csaba és Knoch Viktor volt még a tagja, megszerezte az olimpiai aranyérmet. 

 

Azt azért a sportrajongók tudják, hogy a csapatverseny mindig különleges, mindig más, mint az egyéni. Talán több is annál.

 

Most tehát négy magyar srác – köztük kettő olyan, akiknek bizony az édesapja bevándorló – fantasztikus történelmi sikerének örül az ország. Az az ország, ami lassan két éve azzal kel és fekszik, hogy a bevándorlás rossz, nem kellenek a migránsok, 

 

Magyarország maradjon meg magyar országnak, és még lehetne folytatni a sort. 

 

Kósa Lajos, aki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, már a pálya mellett, rögtön a futam után ölelgette a versenyzőket.

 

Természetesen gratulált már nekik a Facebookon keresztül Orbán Viktor is. Két bevándorló hátterű srácnak!

 

Az az Orbán Viktor, aki egy évvel ezelőtt az etnikai homogenitás megőrzésének fontosságáról elmélkedett, néhány hete pedig arról beszélt, hogy a sokszínűség nem érték, mi pedig nem is akarunk sokszínűek lenni.

 

Talán nem állítunk merészet, ha azt mondjuk: egy olyan sportágban, amit jellemzően az ázsiaiak dominálnak, azért tudtunk mégis labdába rúgni, sőt, végül olimpiai aranyat nyerni, mert egyrészt jelenleg Magyarország két legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázója két félig kínai srác, másrészt, mert a válogatott vezetőedzője egy kínai nő, Lina Zhang. 

 

Ő egyébként szintén a Liu-testvéreknek köszönhetően került Magyarországra, és hozzá tudta tenni a magyar rövidpályás gyorskorcsolyához azt a plusz tudást, ami több évnyi kemény munka után végül egy történelmi magyar sikerben csúcsosodott ki. 

 

A sokszínűség ezúttal biztosan érték volt.

 

 

FOTÓ: MTI/Czeglédi Zsolt

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ez a’ Tsúfos Tükör, mely a’ jó-kedvnek istápja, ’s kímélet nélkül való ostora mind a’ kevély hatalmasságoknak, ’s meg-általkodott rosszaknak, mellyek e’ Hazát ’s a’ Világot fenyegetik.

Hogyam gyógyíthat meg egy pszichológus egy sárkányt? Mit lépjünk, ha az erdei boszorkány fura dologra kér minket? Minden kiderül Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2020 című válogatásból.

Ingyen netet most nem adnak, inkább a digitális oktatáshoz és a gazdaság újraindításához kapcsolódó oldalakat teszik szabadon elérhetővé.

A Vaslady tizenöt évig vezette a brit Konzervatív Pártot, és tizenegy évig a szigetország első női miniszterelnöke volt.
De miért is mondott le
1990. november 22-én?

Hétvégén mérsékelt érdeklődés mellett zajlott Szlovákiában a tömeges tesztelés harmadik fordulója. A kormánykoalíción belüli feszültségekből két újabb válságkezelési terv is született.

Ma több hír esik arról a magyar médiában, hogy mi folyik innen 5000 kilométerre, mint a magyar határtól 200 kilométerre. Ezt szerettük volna megváltoztatni egy kicsit erre a pár napra.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás