Szigetvári Viktor: Az Új Pólus megverné az MSZP-t és a Jobbikot is

2017.07.27. 09:50

Rendezett MSZP-DK-viszony és közös listán induló LMP-Momentum-Együtt-Párbeszéd esetén meg lehetne szorongatni a Fideszt, állítja az Azonnalinak a Párbeszéd programbemutatójára ellátogató Szigetvári Viktor. Az Együtt politikusa szerint az új pólus az MSZP listáját, sőt akár a Jobbikot is megverheti.

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely szerdán tartotta programbemutató rendezvényét egy újlipótvárosi Duna-hajón. A Mindenki számít nevű 70 oldalas programfüzet debütálásán Szigetvári Viktor, az Együtt-PM korábbi társelnöke, az Együtt jelenlegi választmányi elnöke is részt vett – mint az Azonnalinak elmondta, meghívták, ahogyan más pártok politikusait is.

Szerinte az új politikai mozgalmak, mint az LMP, az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum együtt képesek lennének megverni nem csupán a szocialistákat, hanem a Jobbikot és a régi baloldallal történő koordinált indulással a Fideszt is.

Szigetvári éppen ezért egyéniben is elindul majd 2018-ban a XV. kerületben: „Szükség van arra, hogy régebbi pártok, a DK és az MSZP rendezze a viszonyát, az új pártok – az Együtt, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd – megtalálják a jó együttműködési formákat, mert ha ezt megtaláljuk egy közös lista formájában, akkor a Fideszt is meg lehet szorítani, és az MSZP sem lesz domináns szereplő az ellenzéki oldalon.”

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek