Kezdődhet az újságírósiratás

Techet Péter

Szerző:
Techet Péter

2017.06.01. 19:01

Bayer Zsolt, Böcskei Balázs, a Momentum Mozgalom, Schmidt Mária, G. Fodor Gábor, Skrabski Fruzsina, Széky János, Tamás Gáspár Miklós, Bogár László reakciói Bakó Bea és Bukovics Martin Mandinertől való távozásáról. Stílusparódia az Azonnali indulásának apropóján, köszöntő helyett.

TGM: Egy burzsuj halálának margójára - Búcsú a keletnémet Martin Bukovicstól, helyes szórendben, germanizmusok nélkül (hvg.hu)

Martin Bukovics (helytelen magyarsággal: Bukovics Martin; nota bene: a Martin név germanizmusa a magyar mellékmondati szórendben a pesti liberális hajdani barátaim nyugatnetovábbja) a magyarországi szűk baloldal (magam a negyedik internacionálé híveként részben sorolom oda, de 2002 szeptembere és 2006 augusztusa között én is bad godesbergi baloldal híve voltam volt) számára az egyszerre szerethető és gyűlölhető (hassgeliebt, nota bene: ilyen ige nincs a németben) figurája, aki a magyarországi megmaradt baloldaliság, az államkapitalista kádárizmus performatív valóságát (úgyismint a SÖRT, avagy SERT) a Horthy-korszakot idéző borkultusszal, de annak lukácsi megőrizve meghaladással (egyszersmint vö. cultivare) próbálta felváltani egy országban, ahol csak alkohol van, de nem annak kultúrája.

A Momentum Mozgalom közleménye, MTI-OS

A Momentum Mozgalom 2017. június 1-jén, délután fél egykor bejutott a Mandiner nevű propagandaoldal szerkesztőségébe. 25 boros poharat (talpasokat és hosszítottakat egyaránt) tört össze a Mandiner főszerkesztőjének becsukott ajtajához csapkodva Fekete-Győr András, aki egyben felszólította a szerkesztőségben tartózkodó Kiss Brigit, hogy adjon magyarázatot eddigi életére. Órákon belül videóval jövünk!

Bayer Zsolt: Egy elment a picsába, de sokan vannak még - Küzdelmeink XXIV. rész, Magyar Idők

Nem írom le. De. Mégis. Merkel véréből való. Nem német az ilyen. A németek 1945-ben védték a budai Várat. Nem borról csacsogtak színes ingekben. Csak az ingjeit nézzék! Csak azt. És akkor megértünk valamit abból, amit Mozsi bátyám mondott nekem Csíkszemölcsön. A kurvaanyjuk fasza nyársalja fel az összes gecit. Így mondta az öreg székely ember, és keresztet vetett.

Lovas István: Mi hír és mi nem az SZDSZ uralta MTVA-nál?, lovasistvan.hu

15.08 perc van jelenleg Bicskén, három órával lüktet korábban a levegő, mint Teheránban. Most adtam le az MTI-hez a kérdésemet, hogy miért lenne hír, amiért Bukovics Martin kettős állampolgár eltávozott eddigi lapjából. 15.09 van, teheráni idő szerint már esteledik, de sem az MTI, sem az MTVA nem válaszolt arra, miért volt fontosabb ennek a furcsa nevű fiatalembernek (férfinek? nőnek?) a távozásáról tudósítani, mint arról, hogy a Teheran News azeri nyelvű adása helyi idő szerinti 14.09-kor beszüntetni volt kénytelen az Izrael nevű appartheid, fasiszta holokausztról (Izrael ui. nem egy állam, hanem maga a népirtás, ahogy Noam Chomsky írja helyesen) szóló dokumentumfilmjenek forgatását izraeli titkosügynökök támadása miatt.

Ez nem hír ma Magyarorszagon. Martin! Neked még annyit, hogy egy jó bort se ajánlottál még, de az ízléstelen pesti liberálisoknak megteszi. Ebben igazad van. A brüsszeli Colruyt borai is jobbak, mint amiket te eladnál a magyar népnek. Ennek a levét igyuk meg mi? 15.13 van, és az MTI hallgat. Ha csak annyira lesz nemzeti az új Mandiner, mint a jelenlegi balliberális kormányunk, már megette a fene.

Skrabski Fruzsina, Facebook-poszt

Ha a Martin es a Beja elmennek, akkor nem lehetne azt, hogy visszajönnek, es megbeszelik a Tombor Andrissal meg a Rajcsanyi Gellerttel, hogy ne menjenek el, mert vissza tudnak azert meg jönni? Vagy nem tudnak, ha nem akarnak?

G. Fodor Gábor, 888

Elment a Martin és a Bea. A miénk viszont még áll.

Schmidt Mária: Nincsen nép, mely alábbvalóbb, mocskosabb lenne, a kurvaanyját neki - Portré a németségről, latoter.blog.hu

Milyen szép szál németek voltak ezek egykoron! Ezt gondolom most, amikor nézem ennek a fiatalembernek a fizimiskáját. A frusztráció, a holokausztipar, az öngyűlölet szül ilyet, mint ez. Nincs ennek hazája, mert elvették tőle, de már nem is bánja, mert kimosták az agyát a Habermasék (lábjegyzet: németek agyának kimosásáról összefoglaló műként ld. Jürgen von Teuton: Deutschland - Angriff aus dem All c., rajzokkal illusztrált tanulmányát az Ufo-Dienst c. képregénymagazin 1999. őszi számából).

Bogár László: Közeleg az Utolsó Nap, Magyar Hírlap

Látványtechnika. Bábuk, amelyeket tologatnak. Amelyekről beszélünk. Látta már Önök közül bárki is a két szerzőt? Ivott már bárki Önök közül élvezetből bort? A végső apokalipszis jelei, amikor a Sötét Lovag bevonja a bábuit és a témáit. A színjátéknak vége. Előlép ő maga. Egy napon tűnt el a sakktábláról Bukovics Martin és a Bakó Beáta, és lépett oda fel Soros György egy cikkel. Aki persze szintén nem Soros György. De erről a következő részben. Ha élünk addig még.

Böcskei Balázs, Facebook-poszt

Majd lesz bukovicsformatumu usb-stick es bakosbeas körömlakklemoso. Fogjak lajkolni a tajvani ceu-s cserediakok. Lehet Jozsefvarosban elni. Igen. Csak akkent is kene.

Széky János, Facebook-poszt

Én már feladtam. Megint lehet ezen rágódni, talán tüntetés is lesz. De nem a lényegről beszélünk. Miért él egy keletnémet újságíró Budapesten? Fáradt vagyok ismételni önmagam. Én nem válaszolok.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek