+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 28. csütörtök, 17:24
Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Otthagyja a Jobbikhoz köthető Alfahír portált a jelenlegi főszerkesztő, Eszes Ádám – értesült az Azonnali.

 

Eszes Ádám megerősítette távozását, és elmondta, más pozícióban sem marad a portálnál, de felmondási idejét természetesen kitölti.

 

Viszont távozásának okairól nem kívánt nyilatkozni.

 

Az Azonnali ugyanakkor jobbikos körökből úgy értesült: Eszes távozásának hátterében nem az elmúlt napok jobbikos kilépési hulláma áll, hanem szakmai konfliktus. A pályája során a Hír TV-nél is megforduló Eszes Ádám egyébként február 21-től vette át a főszerkesztői feladatokat, de már 2019 óta dolgozott az Alfahírnél.

 

A Jobbik lapja az elmúlt hetekben azzal vetette magát észre, hogy Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőt, az Azonnali többségi tulajdonosát kérdezte arról, hogy mennyiben segíti az ellenzéki összefogást az, hogy az Azonnalin több, a Jobbikkal szemben kritikus véleménycikk is megjelent. (Ahogy egyébként megjelent a jelenlegi pártvezetéssel szemben kifejezetten megértő írás is.) Ungár a válaszait rögtön ki is pakolta a Facebookra:

 

 

A Jobbik háza táján mostanában sok minden történik: szerdán három politikusuk is bejelentette, hogy ugyan a pártból nem, de a frakcióból kilépnek. Így távozott Varga-Damm Andrea, Sneider Tamás és Farkas Gergely is, ami azt jelenti, a jövőben független országgyűlési képviselőkként tevékenykednek.

 

FOTÓ: Azonnali-montázs

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás