+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2020. május 21. csütörtök, 17:53
A párt, amivel egykor jóravaló nyugati liberálisokat lehetett riogatni, ma már ott tart, hogy a hatvankettedik vonalból sikerült előkaparni valakit, aki végre retorikában és parlamenti akciók tekintetében felérhetett Hadházy Ákos szintjére.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Már-már aggódni kezdtem, hogy a brexitsaga igazán humoros szakaszának lezárultával politikai komédia nélkül marad az úri közönség a 2022-es összefogós egyezkedések megkezdéséig legalább,

 

szerencsére azonban a Jobbik megmentett minket erre a rövid időszakra, hiszen műsorra tűzték a Retardált Trónok Harcát,

 

ahol egy királyság vezetése helyett az elmúlt egy-két évben változatos intenzitással azért folyt a harc, hogy egy menthetetlen politikai alakulatot ki és milyen feltételekkel vezessen be az Orbán-ellenes összefogásba.

 

A 2018-as választási vereség óta a Jobbik létének majdhogynem semmi értelme, de a tavaly májusi EP-választás és az önkormányzati választás óta kijelenthetjük, hogy zéró létjogosultsága van a pártnak: az Orbánt kevésbé kedvelő, igazán elkötelezett szélsőjobbosokat kiszolgálja a Mi Hazánk, a pragmatikus szélsőjobbosok pedig már rég rájöttek, hogy sötétebb bőrű embereket gyűlölni fideszesként is lehet, és akkor még győztesnek is érezheted magad. 

 

Ennek ellenére Vona távozása óta úgy folyik a harc a Jobbik lelkéért, mintha legalábbis valami fontos dologról lenne szó,

 

miközben az egész attól lesz igazán szórakoztató, hogy semmi tétje nincs annak, hogy mit csinál a Jobbik a következő pár évben,

 

már persze azon kívül, hogy sokak életük legszebb éveit áldozták arra, hogy elhitték, hogy lehet valami ebből a pártból, és ezért most csalódottak.

 

A két legújabb párton belüli történés – Sneider Tamás megalázó visszahívása az Országgyűlés alelnöki tisztségéből, és Varga-Damm Andrea szándékolt kizárása a pártból – világossá teszi, hogy Jakab Péter sajnos nem az a mesteri taktikus, akitől bármilyen meglepő húzásra kéne számítani akár csak akkor, amikor reggel kiválasztja a nyakkendőjét.

 

Jakabbal a Jobbik ugyanis beleesett abba a csapdába, amiben az ellenzéki pártok már legkésőbb 2014 óta vergődnek, miszerint nem sikerül felismerni, hogy nem az nyeri a választást, akinek a parlamenti akcióját vagy az Egyenes Beszédben mondott dolgát a Facebookon nagyon sokan megosztják ugyanabban a visszhangkamrában, hanem az, aki… Hát na, aki megnyeri a választást.

 

Az akciók mögül nem hogy a Jobbikra jellemző, vagy akárcsak bármilyen, a többi ellenzéki pártnál jobboldalibb saját tartalom hiányzik, hanem tulajdonképpen akármilyen tartalom, elképzelés, vízió. Vona Gábort legalább meg lehetett vádolni azzal, hogy van valamiféle elképzelése a dolgokról, 

 

Jakab Péternél viszont alapos a gyanú, hogy a narancsos buktával nagyjából az ötletek is elfogytak,

 

azon túl, hogy a párton belüli maradék ellenfeleivel látványosan bénán, és a maradék szavazóit is messzire riasztva leszámoljon.

 

A transzatlanti mainstream sajtó egykor első számú széljobbos mumusa, a párt, amivel egykor jóravaló nyugati liberálisokat lehetett riogatni, ma már ott tart, hogy a hatvankettedik vonalból sikerült előkaparni valakit, aki végre retorikában és parlamenti akciók tekintetében felérhetett Hadházy Ákos szintjére, és így Facebookon sok lájkot kapott a Fideszt rendszeresen „FideSS”-nek író baloldali közösségtől is.

 

Persze végső soron ez is egyfajta eredmény.

 

Közel sincs vége a jobbikos humorszériának, simán benne van még a pártban egy jó pártszakadás vagy valami, én tűkön ülve várom!

 

Olvasnál még Pintér Bencétől? Ide kattints!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás