+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. január 29. szerda, 17:53
Mégsem fognak szavazni a Fidesz tagságáról a Néppárt február 3-i kongresszusán. Szerinted kizárják valaha őket? Szavazz!

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke szerdán bejelentette, hogy nem fognak jövő héten a Fidesz tagságáról szavazni a Néppárt kongresszusán, így továbbra sincs időpontja annak, mikor fog dönteni a Néppárt a nagyobbik magyar kormánypárt tagságáról.

 

Ahogy már arról múlt héten beszámoltunk, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a három bölcs is megosztott volt a témában, és azt javasolták: maradjon a Fidesz felfüggesztve, amíg nem változtat nyilvánosan a politikáján, és közeledik újra a Néppárthoz. Úgy tűnik, hogy tényleg ez lesz a forgatókönyv, ezt a döntést pedig Tusk a három bölccsel való tanácskozás után hozta.

 

Így a Fidesz ugyan továbbra is fel lesz függesztve, de az EP-képviselőik dolgozhatnak a Néppárt EP-frakciójában, miközben a pártkongresszusra Orbánt nem hívják,

 

és a fideszesek tisztégeket nem viselhetnek a pártcsaládban.

 

A Néppárt és a Fidesz között már régóta feszült a hangulat, mióta tavaly márciusban vizsgálatot indítottak el a pártban a Fidesszel szemben. Legutóbb a Fidesz alelnöke, Novák Katalin akadt ki a Néppártra, mert szerinte elárulták a Fideszt a szövetségesei azzal, hogy  sok néppárti politikus is elfogadott egy semmitmondó határozatot a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkellyel kapcsolatosan, míg a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber arról beszélt nekünk, hogy ha a Fidesz a Néppártban szeretne maradni, akkor tisztáznia kell, hogy ragaszkodnak-e a Néppárt alapelveihez.

 

Donald Tusk nem jelentett be pontos időtervet arra, hogy mikor is fognak dönteni a Fidesz tagságáról, így arra kérjük olvasóinkat, döntsetek ti, mikor is lesz egyáltalán döntés erről a Néppártban!

 

FOTÓ: Orbán Viktor (Facebook)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

Január végén szatirikus cikkben képzeltük el, hogyan kezeli majd a hazai média és politika a koronavírus megjelenését. Mivel már benne vagyunk, nézzük meg, miben lett igazunk!

A személyi jövedelemadónk 1 százalékáról május 20-ig rendelkezhetünk, és könnyen segíthetünk belőle a koronavírus elleni harcban: szinte minden kórháznak van alapítványa, ahová adakozhatunk.

Az intenzíven fekvők 45 százaléka pedig 60 év alatti: már csak ezért is érdemes nem csak az időseknek komolyan venni a korlátozásokat.

A határok zárva, a gondozói ágazat létszámhiánya fenyegető. Alsó-Ausztria úgy reagál a kialakult szituációra, hogy Romániából, valamint Bulgáriából hozatja be a szükséges gondozói személyzetet. Repülőn.

Az Ékszer TV munkatársai ráadásul úgy hirdették, hogy 60 ezer forintról árazták le az így is aranyáron mért termékeket.

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás