+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. január 29. szerda, 17:53
Mégsem fognak szavazni a Fidesz tagságáról a Néppárt február 3-i kongresszusán. Szerinted kizárják valaha őket? Szavazz!

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke szerdán bejelentette, hogy nem fognak jövő héten a Fidesz tagságáról szavazni a Néppárt kongresszusán, így továbbra sincs időpontja annak, mikor fog dönteni a Néppárt a nagyobbik magyar kormánypárt tagságáról.

 

Ahogy már arról múlt héten beszámoltunk, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a három bölcs is megosztott volt a témában, és azt javasolták: maradjon a Fidesz felfüggesztve, amíg nem változtat nyilvánosan a politikáján, és közeledik újra a Néppárthoz. Úgy tűnik, hogy tényleg ez lesz a forgatókönyv, ezt a döntést pedig Tusk a három bölccsel való tanácskozás után hozta.

 

Így a Fidesz ugyan továbbra is fel lesz függesztve, de az EP-képviselőik dolgozhatnak a Néppárt EP-frakciójában, miközben a pártkongresszusra Orbánt nem hívják,

 

és a fideszesek tisztégeket nem viselhetnek a pártcsaládban.

 

A Néppárt és a Fidesz között már régóta feszült a hangulat, mióta tavaly márciusban vizsgálatot indítottak el a pártban a Fidesszel szemben. Legutóbb a Fidesz alelnöke, Novák Katalin akadt ki a Néppártra, mert szerinte elárulták a Fideszt a szövetségesei azzal, hogy  sok néppárti politikus is elfogadott egy semmitmondó határozatot a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkellyel kapcsolatosan, míg a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber arról beszélt nekünk, hogy ha a Fidesz a Néppártban szeretne maradni, akkor tisztáznia kell, hogy ragaszkodnak-e a Néppárt alapelveihez.

 

Donald Tusk nem jelentett be pontos időtervet arra, hogy mikor is fognak dönteni a Fidesz tagságáról, így arra kérjük olvasóinkat, döntsetek ti, mikor is lesz egyáltalán döntés erről a Néppártban!

 

FOTÓ: Orbán Viktor (Facebook)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

Volt olyan tüntető, akit legalább húsz rendőr ütött és rugdosott, miközben már rég a földön feküdt. Második estéje tüntetnek Belgrádban és országszerte Vučić és rendszere ellen.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás