+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 11. csütörtök, 19:27
Több mint kétszer annyian szavaznának a humoristából politikussá avanzsált Volodimir Zelenszkijre az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt egy közvélemény-kutatás szerint, mint a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra.

A tévésztárból politikussá lett Volodimir Zelenszkijre szavazna az emberek 51 százaléka az ukrán elnökválasztás második fordulójában – ezt az eredményt kapta a Szociológiai Csoport nevű ukrán kutatóintézet reprezentatív közvélemény-kutatása. A felmérés az ukrán elnökválasztás első fordulóját követően, április 5. és 10. között készült, és ez az első ilyen. Eszerint a megkérdezettek mindössze 21 százaléka szavazna a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra, 18 százalékuk még nem döntötte el, kire voksol, míg 10 százalékuknak nem áll szándékában szavazni.

 

Ami a biztos szavazókat illeti, ott Zelenszkij még jobban áll: a voksok 61 százalékát kapná meg a felmérés szerint, míg Porosenko csak a 24 százalékát.

 

Zelenszkij egyébként minden korcsoportban népszerűbbnek bizonyult Porosenkónál, és ugyancsak ő vezet Ukrajna északi, déli, illetve keleti régióiban. Ugyanakkor a nyugati részeken kiegyenlített a két politikus közti verseny.

 

Egyébként nemcsak a felmérés, de a fogadóirodák is Zelenszkij győzelmét valószínűsítik az elnökválasztás második fordulójában, amelyet április 21-én tartanak, ugyanis Porosenko győzelme esetén háromszoros pénzt fizetnek.

 

Arról, hogy hogyan jutott oda az egyébként nem túl kreatív ukrán kampány, hogy drogtesztre mentek az elnökjelöltek, itt írt az Azonnali, arról pedig itt olvashattok, hogy Porosenkónak miért jöhet jól, hogy egy showman lett az ellenfele.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Banális hiba miatt nem jött össze a már fél éve ígért internetes szigorítás.

Új elemzés állítja: több mint harmadával kevesebb fiatal hal meg azokban az amerikai államokban, ahol szigorúbbak a fegyvertartás kritériumai.

Három szélsőjobboldali kötődésű férfit tartóztattak le Észak-Olaszországban, egy csomó fegyvert találtak náluk.

Csütörtök óta nem megy a Galileo, még hétfő reggel is csak két műhold működött a huszonhatból.

Embertelen munkakörülmények, pénzért a hatóságoknak adott arcfelismerő rendszer rontja az internetes áruház imidzsét.

A hét kérdése

Annyi remek hely veszi körül Magyarországot, nem? De itt az ideje igazságot tenni abba, hol számíthatunk a legtöbb jóra, ha átlépjük a határt! Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás