+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 11. csütörtök, 19:27
Több mint kétszer annyian szavaznának a humoristából politikussá avanzsált Volodimir Zelenszkijre az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt egy közvélemény-kutatás szerint, mint a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra.

A tévésztárból politikussá lett Volodimir Zelenszkijre szavazna az emberek 51 százaléka az ukrán elnökválasztás második fordulójában – ezt az eredményt kapta a Szociológiai Csoport nevű ukrán kutatóintézet reprezentatív közvélemény-kutatása. A felmérés az ukrán elnökválasztás első fordulóját követően, április 5. és 10. között készült, és ez az első ilyen. Eszerint a megkérdezettek mindössze 21 százaléka szavazna a jelenlegi államfőre, Petro Porosenkóra, 18 százalékuk még nem döntötte el, kire voksol, míg 10 százalékuknak nem áll szándékában szavazni.

 

Ami a biztos szavazókat illeti, ott Zelenszkij még jobban áll: a voksok 61 százalékát kapná meg a felmérés szerint, míg Porosenko csak a 24 százalékát.

 

Zelenszkij egyébként minden korcsoportban népszerűbbnek bizonyult Porosenkónál, és ugyancsak ő vezet Ukrajna északi, déli, illetve keleti régióiban. Ugyanakkor a nyugati részeken kiegyenlített a két politikus közti verseny.

 

Egyébként nemcsak a felmérés, de a fogadóirodák is Zelenszkij győzelmét valószínűsítik az elnökválasztás második fordulójában, amelyet április 21-én tartanak, ugyanis Porosenko győzelme esetén háromszoros pénzt fizetnek.

 

Arról, hogy hogyan jutott oda az egyébként nem túl kreatív ukrán kampány, hogy drogtesztre mentek az elnökjelöltek, itt írt az Azonnali, arról pedig itt olvashattok, hogy Porosenkónak miért jöhet jól, hogy egy showman lett az ellenfele.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A most először közszemlére tett élőlény olyan, mint egy gomba, de úgy viselkedik, mint egy értelmes állat, miközben majdnem 720 neme van.

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás