Nem jelent meg Porosenko kihívója a saját maga által kezdeményezett vitán

Szerző: Bakodi Péter
2019.04.14. 17:12

Az ukrán elnök azért elment, és beszédet is tartott több ezer ember előtt a Dinamo Kijev stadionjában.

Nem jelent meg Porosenko kihívója a saját maga által kezdeményezett vitán

Hiába előzte meg nagy felhajtás az ukrán elnökjelöltek vitáját, melyet a jelenleg hivatalban lévő államfő, Petro Porosenko kihívója, Volodimir Zelenszkij kezdeményezett, a rendezvény végül kudarcba fulladt, mivel

a TV-képernyőkről az elnöki székre pályázó showman végül nem jelent meg a rendezvényen.

Pedig Zelenszkij korábban még vérminta adására is felhívta Porosenkot, hogy kiderüljön, él-e bármilyen tudatmódosító szerrel a jelenlegi elnök.

Porosenko Zelenszkij távolmaradása ellenére sem jött zavarba, és egyedül is vállalta a fellépést a vita teátrális helyszínén, a Dinamo Kijev 70 ezres stadionjában. Az elnök rövid expozé után átadta a terepet az újságírók kérdéseinek, de igyekezett minden alkalmat megragadni, hogy ellenfelét támadja. Zelenszkij azzal védekezik, hogy ő későbbi időpontban, az elnökválasztás jövő vasárnap esedékes második fordulója előtt pár nappal szeretne vitázni, de kritikusok szerint

hiányzásban nagy szerepet játszhat, hogy támogatottsága jelenleg jóval magasabb Porosenkoénál, és egy vitában vélhetően csak szavazókat vesztene.

Emellett a héten napvilágot látott egy kényes ügy is, miszerint Zelenszkij az utóbbi hónapokban vagy egy tucat alkalommal egyeztetett Svájcban és Izraelben az őt támogató oligarcha, Ihor Kolomojszkij személyi ügyvédjével.

Kérdéses, hogy a mostani távolmaradása változtat-e majd a népszerűségén. A legfrissebb – még a mai fiaskó előtt készült –

felmérések abszolút esélyesnek tartják Zelenszkijt.

A válaszadók 61 százaléka rá szavazna, a hivatalban lévő Porosenkora viszont csak 24 százalék voksolna. Ahogy arról az Azonnali is beszámolt, az ukrán fogadóirodáknál is Zelenszkij a a favorit.

FOTÓ: Twitter / Global Issues Web

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek