+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Bakodi Péter
2019. március 31. vasárnap, 08:36
Egyszerű üzenetek és sablonfotók. Tényleg ezzel akarják megszólítani az ukrán szavazókat az elnökjelöltek? Vagy már rég nem az utcai reklámok befolyásolják az embereket, és csak megszokásból teszik ki a plakátokat? Nehéz eldönteni, de az sokatmondó, hogy a legesélyesebb induló, a TV-sztárból politikussá avanzsáló Volodimir Zelenszkij plakátjaival alig találkozni Ukrajnában. Galéria arról, hogy a többiek mivel próbálják népszerűsíteni magukat.

A NACIONALISTA RADIKÁLIS PÁRT VEZETŐJE, OLEG LJASKO ÚGY IGYEKSZIK ESÉLYEIT JAVÍTANI, HOGY KIHANGSÚLYOZZA: ELNÖKSÉGE TÉNYLEG EGY VALÓS LEHETŐSÉG. A MÁSODIK FORDULÓBA JUTÁSHOZ AZONBAN A NAPOKBAN MÉRT TÁMOGATOTTSÁGÁT (5,4 SZÁZALÉK) MEGHÁROMSZOROZVA MÉG BŐ 10 SZÁZALÉKNYI SZAVAZÓT KELLENE ÁTCSÁBÍTANIA.

 

JULIJA TIMOSENKO, AZ ELNÖKVÁLASZTÁS EGYIK NAGY ESÉLYESE ÚJ KURZUST HIRDET UKRAJNÁNAK. A MAI NAP LEGNAGYOBB KÉRDÉSE, HOGY Ő VAGY A REGNÁLÓ ELNÖK, PETRO POROSENKO JUT-E BE A MÁSODIK FORDULÓBA, A PLAKÁTKAMPÁNYT NEM IGAZÁN ERŐLTETŐ TV-SZTÁR, VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT. MIVEL AZ ABSZOLÚT TÖBBSÉGET (50 SZÁZALÉK PLUSZ EGY SZAVAZAT) VÁRHATÓAN SENKI SEM FOGJA MEGSZEREZNI AZ ELSŐ KÖRBEN, EZÉRT MÁSODIK FORDULÓRA LESZ SZÜKSÉG, AHOL A KÉT LEGNAGYOBB TÁMOGATOTTSÁGGAL RENDELKEZŐ JELÖLT KÜZD MAJD MEG AZ ELNÖKSÉGÉRT.

 

A MÉRHETŐ TÁMOGATOTTSÁGGAL NEM RENDELKEZŐ IGOR SEVCSENKO NEM TÚL EREDETI MÓDON SIKERES UKRAJNÁT ÍGÉR A VÁLASZTÓKNAK.

 

JURIJ BOJKO A BÉKÉS ÉLET VÁLASZTÁSA. LEGALÁBBIS EZT ÜZENI A LEGINKÁBB CSAK AZ OROSZ KISEBBSÉG ÁLTAL TÁMOGATOTT POLITIKUS, AKI EGYÉBKÉNT A NEGYEDIK LEGESÉLYESEBB JELÖLT. A MÁSODIK FORDULÓBA VALÓ BEJUTÁSÁHOZ VISZONT VALÓDI CSODÁRA LENNE SZÜKSÉG.

 

EGY OLIGARCHA (POROSENKO), EGY POPULISTA (TIMOSENKO), EGY SHOWMAN (ZELENSZKIJ) HELYETT VÁLASSZ INKÁBB EGY IGAZSÁGOS JELÖLTET! A CIVILBEN ORVOSKÉNT DOLGOZÓ OLGA BOGOMOLECNEK A FELVÁZOLT DÖNTÉSI ALTERNATÍVA ELLENÉRE SINCS TÚL SOK SANSZA.

 

SZERHIJ TARUTA EGY OLIGARCHA ÉS POLITIKUS A KELET-UKRAJNAI DONYECKI TERÜLETRŐL, AKI KÉT HÉTTEL EZELŐTT VISSZALÉPETT TIMOSENKO JAVÁRA. A PLAKÁTJAIT IS KICSERÉLTE, MÁR A TIMOSENKO MELLETTI SZAVAZÁSRA BUZDÍT RAJTUK.

 

JELÖLTBŐL SOK VAN, ELNÖKBŐL CSAK EGY. VILÁGOS ÜZENET. PETRO POROSENKO NEM VITTE TÚLZÁSBA. KÉRDÉS, HOGY ELÉG LESZ-E EZ A MÁSODIK FORDULÓHOZ. JELENLEG JULIJA TIMOSENKOVAL FEJ-FEJ MELLETT VANNAK (17-17 SZÁZALÉK), AZ ELSŐ KÖR ABSZOLÚT ESÉLYESE (26 SZÁZALÉK), VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT.

 

És hogy mi köti össze a kijevi prostit a mariupoli fiatalokkal? Olvasd el Fekő Ádám ukrajnai helyszíni riportját!

 

FOTÓK: Fekő Ádám / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása. Podcast!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Toszkána az olasz baloldal fellegvára, 1921-ben a tengerparti Livornóban alapították meg az olasz kommunista pártot. Salvini és a jobbközép most egy keményvonalas EP-képviselővel hódítaná meg a vörös tartományt. Körbefotóztuk!

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás