Így is lehet nyerni? Nem vitték túlzásba a kreativitást az ukrán kampányguruk

2019.03.31. 08:36

Egyszerű üzenetek és sablonfotók. Tényleg ezzel akarják megszólítani az ukrán szavazókat az elnökjelöltek? Vagy már rég nem az utcai reklámok befolyásolják az embereket, és csak megszokásból teszik ki a plakátokat? Nehéz eldönteni, de az sokatmondó, hogy a legesélyesebb induló, a TV-sztárból politikussá avanzsáló Volodimir Zelenszkij plakátjaival alig találkozni Ukrajnában. Galéria arról, hogy a többiek mivel próbálják népszerűsíteni magukat.

Így is lehet nyerni? Nem vitték túlzásba a kreativitást az ukrán kampányguruk

A NACIONALISTA RADIKÁLIS PÁRT VEZETŐJE, OLEG LJASKO ÚGY IGYEKSZIK ESÉLYEIT JAVÍTANI, HOGY KIHANGSÚLYOZZA: ELNÖKSÉGE TÉNYLEG EGY VALÓS LEHETŐSÉG. A MÁSODIK FORDULÓBA JUTÁSHOZ AZONBAN A NAPOKBAN MÉRT TÁMOGATOTTSÁGÁT (5,4 SZÁZALÉK) MEGHÁROMSZOROZVA MÉG BŐ 10 SZÁZALÉKNYI SZAVAZÓT KELLENE ÁTCSÁBÍTANIA.

JULIJA TIMOSENKO, AZ ELNÖKVÁLASZTÁS EGYIK NAGY ESÉLYESE ÚJ KURZUST HIRDET UKRAJNÁNAK. A MAI NAP LEGNAGYOBB KÉRDÉSE, HOGY Ő VAGY A REGNÁLÓ ELNÖK, PETRO POROSENKO JUT-E BE A MÁSODIK FORDULÓBA, A PLAKÁTKAMPÁNYT NEM IGAZÁN ERŐLTETŐ TV-SZTÁR, VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT. MIVEL AZ ABSZOLÚT TÖBBSÉGET (50 SZÁZALÉK PLUSZ EGY SZAVAZAT) VÁRHATÓAN SENKI SEM FOGJA MEGSZEREZNI AZ ELSŐ KÖRBEN, EZÉRT MÁSODIK FORDULÓRA LESZ SZÜKSÉG, AHOL A KÉT LEGNAGYOBB TÁMOGATOTTSÁGGAL RENDELKEZŐ JELÖLT KÜZD MAJD MEG AZ ELNÖKSÉGÉRT.

A MÉRHETŐ TÁMOGATOTTSÁGGAL NEM RENDELKEZŐ IGOR SEVCSENKO NEM TÚL EREDETI MÓDON SIKERES UKRAJNÁT ÍGÉR A VÁLASZTÓKNAK.

JURIJ BOJKO A BÉKÉS ÉLET VÁLASZTÁSA. LEGALÁBBIS EZT ÜZENI A LEGINKÁBB CSAK AZ OROSZ KISEBBSÉG ÁLTAL TÁMOGATOTT POLITIKUS, AKI EGYÉBKÉNT A NEGYEDIK LEGESÉLYESEBB JELÖLT. A MÁSODIK FORDULÓBA VALÓ BEJUTÁSÁHOZ VISZONT VALÓDI CSODÁRA LENNE SZÜKSÉG.

EGY OLIGARCHA (POROSENKO), EGY POPULISTA (TIMOSENKO), EGY SHOWMAN (ZELENSZKIJ) HELYETT VÁLASSZ INKÁBB EGY IGAZSÁGOS JELÖLTET! A CIVILBEN ORVOSKÉNT DOLGOZÓ OLGA BOGOMOLECNEK A FELVÁZOLT DÖNTÉSI ALTERNATÍVA ELLENÉRE SINCS TÚL SOK SANSZA.

SZERHIJ TARUTA EGY OLIGARCHA ÉS POLITIKUS A KELET-UKRAJNAI DONYECKI TERÜLETRŐL, AKI KÉT HÉTTEL EZELŐTT VISSZALÉPETT TIMOSENKO JAVÁRA. A PLAKÁTJAIT IS KICSERÉLTE, MÁR A TIMOSENKO MELLETTI SZAVAZÁSRA BUZDÍT RAJTUK.

JELÖLTBŐL SOK VAN, ELNÖKBŐL CSAK EGY. VILÁGOS ÜZENET. PETRO POROSENKO NEM VITTE TÚLZÁSBA. KÉRDÉS, HOGY ELÉG LESZ-E EZ A MÁSODIK FORDULÓHOZ. JELENLEG JULIJA TIMOSENKOVAL FEJ-FEJ MELLETT VANNAK (17-17 SZÁZALÉK), AZ ELSŐ KÖR ABSZOLÚT ESÉLYESE (26 SZÁZALÉK), VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT.

És hogy mi köti össze a kijevi prostit a mariupoli fiatalokkal? Olvasd el Fekő Ádám ukrajnai helyszíni riportját!

FOTÓK: Fekő Ádám / Azonnali

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek