+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Bakodi Péter
2019. március 31. vasárnap, 08:36
Egyszerű üzenetek és sablonfotók. Tényleg ezzel akarják megszólítani az ukrán szavazókat az elnökjelöltek? Vagy már rég nem az utcai reklámok befolyásolják az embereket, és csak megszokásból teszik ki a plakátokat? Nehéz eldönteni, de az sokatmondó, hogy a legesélyesebb induló, a TV-sztárból politikussá avanzsáló Volodimir Zelenszkij plakátjaival alig találkozni Ukrajnában. Galéria arról, hogy a többiek mivel próbálják népszerűsíteni magukat.

A NACIONALISTA RADIKÁLIS PÁRT VEZETŐJE, OLEG LJASKO ÚGY IGYEKSZIK ESÉLYEIT JAVÍTANI, HOGY KIHANGSÚLYOZZA: ELNÖKSÉGE TÉNYLEG EGY VALÓS LEHETŐSÉG. A MÁSODIK FORDULÓBA JUTÁSHOZ AZONBAN A NAPOKBAN MÉRT TÁMOGATOTTSÁGÁT (5,4 SZÁZALÉK) MEGHÁROMSZOROZVA MÉG BŐ 10 SZÁZALÉKNYI SZAVAZÓT KELLENE ÁTCSÁBÍTANIA.

 

JULIJA TIMOSENKO, AZ ELNÖKVÁLASZTÁS EGYIK NAGY ESÉLYESE ÚJ KURZUST HIRDET UKRAJNÁNAK. A MAI NAP LEGNAGYOBB KÉRDÉSE, HOGY Ő VAGY A REGNÁLÓ ELNÖK, PETRO POROSENKO JUT-E BE A MÁSODIK FORDULÓBA, A PLAKÁTKAMPÁNYT NEM IGAZÁN ERŐLTETŐ TV-SZTÁR, VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT. MIVEL AZ ABSZOLÚT TÖBBSÉGET (50 SZÁZALÉK PLUSZ EGY SZAVAZAT) VÁRHATÓAN SENKI SEM FOGJA MEGSZEREZNI AZ ELSŐ KÖRBEN, EZÉRT MÁSODIK FORDULÓRA LESZ SZÜKSÉG, AHOL A KÉT LEGNAGYOBB TÁMOGATOTTSÁGGAL RENDELKEZŐ JELÖLT KÜZD MAJD MEG AZ ELNÖKSÉGÉRT.

 

A MÉRHETŐ TÁMOGATOTTSÁGGAL NEM RENDELKEZŐ IGOR SEVCSENKO NEM TÚL EREDETI MÓDON SIKERES UKRAJNÁT ÍGÉR A VÁLASZTÓKNAK.

 

JURIJ BOJKO A BÉKÉS ÉLET VÁLASZTÁSA. LEGALÁBBIS EZT ÜZENI A LEGINKÁBB CSAK AZ OROSZ KISEBBSÉG ÁLTAL TÁMOGATOTT POLITIKUS, AKI EGYÉBKÉNT A NEGYEDIK LEGESÉLYESEBB JELÖLT. A MÁSODIK FORDULÓBA VALÓ BEJUTÁSÁHOZ VISZONT VALÓDI CSODÁRA LENNE SZÜKSÉG.

 

EGY OLIGARCHA (POROSENKO), EGY POPULISTA (TIMOSENKO), EGY SHOWMAN (ZELENSZKIJ) HELYETT VÁLASSZ INKÁBB EGY IGAZSÁGOS JELÖLTET! A CIVILBEN ORVOSKÉNT DOLGOZÓ OLGA BOGOMOLECNEK A FELVÁZOLT DÖNTÉSI ALTERNATÍVA ELLENÉRE SINCS TÚL SOK SANSZA.

 

SZERHIJ TARUTA EGY OLIGARCHA ÉS POLITIKUS A KELET-UKRAJNAI DONYECKI TERÜLETRŐL, AKI KÉT HÉTTEL EZELŐTT VISSZALÉPETT TIMOSENKO JAVÁRA. A PLAKÁTJAIT IS KICSERÉLTE, MÁR A TIMOSENKO MELLETTI SZAVAZÁSRA BUZDÍT RAJTUK.

 

JELÖLTBŐL SOK VAN, ELNÖKBŐL CSAK EGY. VILÁGOS ÜZENET. PETRO POROSENKO NEM VITTE TÚLZÁSBA. KÉRDÉS, HOGY ELÉG LESZ-E EZ A MÁSODIK FORDULÓHOZ. JELENLEG JULIJA TIMOSENKOVAL FEJ-FEJ MELLETT VANNAK (17-17 SZÁZALÉK), AZ ELSŐ KÖR ABSZOLÚT ESÉLYESE (26 SZÁZALÉK), VOLODIMIR ZELENSZKIJ MÖGÖTT.

 

És hogy mi köti össze a kijevi prostit a mariupoli fiatalokkal? Olvasd el Fekő Ádám ukrajnai helyszíni riportját!

 

FOTÓK: Fekő Ádám / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás