+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. április 9. kedd, 07:35
A jelenlegi államfő, Petro Porosenko újraválasztására háromszoros pénzt fizetnek.

Közvélemény-kutatási adatok ugyan nem állnak rendelkezésre az április 21-én esedékes ukrajnai elnökválasztás második fordulóját illetően, de ha lehet hinni a „jövőbelátásból” tekintélyes haszonra szert tevő fogadóirodáknak, akkor a TV-sztárból politikussá avanzsáló

 

Volodimir Zelenszkij magabiztosan vezet a hivatalban lévő államfővel, Petro Porosenkoval szemben. 

 

Az ukrán szerencsejáték-piac fontosabb szereplőinél egyaránt lehet fogadni az ország következő elnökére. A Magyarországon is jól ismert bwin 1,3-szoros pénzt fizet a Zelenszkij győzelmére fogadóknak, míg a Porosenkot favorizálók 3,3-szor többet vihetnek haza, ha bejön a fogadásuk. A Pari-Matchnél a jelenlegi elnök szorzója 2,9, míg kihívójáé 1,35. Az 1Xbet csak

 

1,2-szeres pénzt fizet Zelenszkij győzelme esetén, míg Porosenko újrázásáért ők is megháromszorozzák a befizetett tétet.

 

A rohamosan közelgő második forduló előtt tehát nem áll túl jól a hivatalban lévő államfő szénája, de vasárnap akár fordíthat is a szerencséjén, hiszen aznap este tartják majd a várva várt televíziós vitát a két jelölt között.

 

A verbális összecsapásra egészen teátrális körülmények között, a Dinamo Kijev 70 ezres stadionjában kerül majd sor.

 

Már a felvezetés is bokszmeccsekhez fogható felhajtással zajlik. Péntekén mindkét jelölt vérmintát adott, hogy bizonyítsák: egyikük sem drogfogyasztó.

 

Te kire fogadnál az ukrán elnökválasztás második fordulójában?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A statisztikai hivatal legalábbis már teljesen más adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében, mint amit az egészségügyi hatóságok állítottak.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás