Szotyizó: Az UEFA még a svájci mémszurkolót is legatyásította

2021.07.02. 09:10

A svájci mémszurkoló politikai gazdaságtana, a magyar és az angol futballkultúra ellentétes fejlődése, a halálcsoport elhalálozása, az NB1 és a válogatott kontrasztja: az Eb-nyolcaddöntők után itt az új Szotyizó. Videó és podcast!

Vége az egyenes kieséses szakasz első fordulójának a foci Eb-n, kiderült, ki a legjobban teljesítő nyolc csapat. A magyarok halálcsoportjából mindegyik, a világ élvonalába tartozó csapat kiesett: a németek, a franciák és a portugálok sem jutottak tovább a negyeddöntőkbe.

A Szotyizó negyedik adásában

Schiffer András és Böcskei Balázs a nyolcaddöntők apropójáról indulva óriási kalandozásokra tett a magyar foci labirintusában.

Az adásból ugyanis nemcsak az derül ki, ki Böcskei és Schiffer szerint a legerősebb csapat a jelnlegi mezőnyből, hanem az is,

  • miért járt be fordított utat a magyar focikultúra az angolhoz képest Schiffer András szerint;
  • miért fogynak vajon a nézők az NB1-ben, ha közben a válogatott kiválóan teljesít;
  • miért tiltaná ki Schiffer András a márkákat a pályáról a foci egyes megmozdulásainál.

A Szotyizó természetesen itt nem áll meg: Böcskei Balázs ugyanis a svájci mémszurkoló esetéből kiindulva megmagyarázza azt is,

hogyan áldozza fel az UEFA a válogatottak leglelkesebb szurkolóinak fél egzisztenciáját arra, hogy nagyon nemzetközinek és trendinek tűnjön.

Mivel közeleg a torna vége, a műsorban drámai pálfordulásoknak is tanúi lehetünk: Böcskei Balázs ugyanis revideálja a nézeteit a videóbíróval kapcsolatban, és megvédi A Gépet. És hogy ki nyeri az Eb-t Böcskei és Schiffer szerint?

A Vasas-szurkoló ügyvéd Schiffer szerint a belgák, a volt focibírónak pedig mindegy, csak ne az olaszok.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek