Békéscsabán már az esélyt sem adja meg az ellenzék, hogy véletlenül megválaszthassák

Szerző: Aradi Péter
2022.05.21. 08:14

Akkor most ilyen állapotok vannak?

Békéscsabán már az esélyt sem adja meg az ellenzék, hogy véletlenül megválaszthassák

Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) közgyűlési tanácsnok halála miatt június 26-án időközi választást tartanak Békéscsabán. A Helyi Választási Iroda vezetője, Bacsa Vendel jegyző közlése szerint május 7. és 23. között lehet jelöltet állítani, azonban már most, május 20-án látszik, hogy az ellenzék nem fog állítani senkit.

Ahogy a Magyar Narancs írja, a civilben háziorvos Ferenczi verhetetlen volt a körzetben, azonban az országgyűlési és európai parlamenti választásokon rendszeresen az ellenzék győzött, azaz, ahogy mondani szokták,

igény végülis lenne ellenzéki jelöltre.

A kormánypárt megnevezte a jelöltjét Alföldi Károly személyében. A választáson indul még Hajrá Békéscsaba Egyesület jelöltje is, ami a lap szerint igazából a Fidesz-KDNP lila változata, az ellenzéki egyeztetések viszont, mint kiderült, zátonyra futottak.

A DK békéscsabai szervezetének vezetője, a város önkormányzati képviselője, Dancsó Tibor azzal magyarázta a dolgot, hogy szerinte az áprilisi választási vereség után arra sincs esély ebben a körzetben, hogy a Fidesz-KDNP és a Hajrá Békéscsaba Egyesület jelöltje mellett az ellenzék egy tisztes, akárcsak 10-15 százalékos eredményt el tudjon érni,

egy nagyobb vereségbe pedig nem érdemes belefutni.

Dancsó arra is kitért, hogy szerinte itt az ideje, hogy megadják az esélyt a Hajrá Békéscsaba Egyesületnek, hogy bizonyítsa, képes helyben az önálló, Fidesztől független, vagy legalábbis függetlenebb politizálásra.

Azt azért Dancsó is elismerte, hogy nem biztos, hogy jó megoldás, ha nem indítanak senkit, és ugyanerre jutottak többen is az ellenzékből, ezért május 19-én, csütörtökön nekifutottak még néhányan egy utolsó egyeztetésnek, aminek az eredménye az alábbi, Dancsónak is parádésan ellentmondó közlemény lett:

„A békéscsabai ellenzéki pártok az elmúlt hetekben több jelöltről is egyeztettek, de

nem tudtak közös indulóban megállapodni,

ezért nem indulnak a június 26-i időközi választáson. Ugyanakkor a kampányban mindent elkövetnek annak érdekében, hogy bebizonyítsák: a Fidesz »A« és a Fidesz »B« csapata egy és ugyanaz Békéscsabán.”

NYITÓKÉP: A békéscsabai városháza; FOTÓ: Barna Rovács (Rovibroni) / Wikipedia Commons

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek