Nem maradhatunk covidbuborékban életünk végéig

2021.06.27. 08:20

Miután a német kancellár járványügyi kételyeit fejezte ki a budapesti teltházas Eb-meccsekkel kapcsolatban, a meccsek előtt szurkolókat kérdeztünk arról, hogy ők mennyire tartanak a megfertőződéstől. Videó!

Angela Merkel leköszönő német kancellár nemrég kételyeit fejezte ki a teltházas meccsekkel kapcsolatban, mondván nem tehetünk úgy, mintha a koronavírus-járvány már megszűnt volna. Habár tételesen nem említette, ezzel Budapestre gondolhatott, ahol az idei Európa-bajnokságon egyedüliként nincs létszámkorlátozás és távolságtartás a meccseken, annyian mehetnek be a Puskás Arénába, amennyi hely ott van.

Ezzel kapcsolatban meg is kérdeztük a szurkolókat, hogy nekik van-e bármiféle járványügyi félelmük ezzel kapcsolatban. A legtöbben úgy gondolták, hogy mivel már megkapták az oltást, és a stadionba Magyarországon magyar állampolgárként eleve csak a diszkriminatív védettségi igazolvánnyal lehet bemenni, ezért alacsony a fertőzés veszélye:

„Ha annyira izgultunk volna, akkor nem mentünk volna ki mindkét meccsre” – mondta egyikük.

Páran voltak akik az oltás léte és a védettségi mellett a teltházas meccset azért túlzásnak tartották: „Kicsit talán lehetne limitálni az emberek számát” – így egyikük. A legtöbb külföldi azt a véleményt osztotta: mivel a magyarok többsége már be van oltva, ők pedig negatív teszttel mehetnek be a stadionba, ezért biztonságban érezték magukat.

„Méltányolom ezt a szabadságot, amit ez az ország biztosít nekünk abból a szempontból, hogy itt lehetünk egy szabad légkörben, maszk nélkül, de biztonságban” – mesélte lelkesen egy külföldi.
Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől
Antal Róbert-István
Antal Róbert-István az Azonnali újságírója

Történész, az erdélyi baloldal kutatója. Bármilyen furcsa, de szereti a románokat.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek