Hiányzott ez a zűrzavar: újra él a bulinegyed, egyelőre turisták nélkül

2021.06.04. 16:38

Vége a kijárási tilalomnak, lassan visszatér az élet a bulinegyedbe, magával hozva a régi problémákat: a hajnalig tartó mulatásokat, a zajt és a részegeket. Körbekérdeztünk, mennyit tapasztal ebből az ott lakó idősebb korosztály, és mennyire zavarja őket.

Ahogy egyre emelkedett a koronavírus ellen beoltottak aránya Magyarországon, úgy oldotta fel Orbán Viktor és kormánya a vendéglátósokat is érintő korlátozásokat: először csak a teraszokat lehetett megnyitni, majd a belső tereket is (igaz, azok valamiért csak védettségi igazolvánnyal látogathatók), és a kijárási tilalom eltörlése is mind a vendéglátóipari nyitás felé vezetett. 

Az éjszakai élet így szép lassan visszatér Budapest bulinegyedébe, és a kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetését követő bő féléves nyugalom helyét átveszik a régi problémák: a hajnalig tartó mulatások, a zaj, az őrjöngő és sikítva hányó részegek. 

„Még éjfélkor is, egy órakor is hallgattam, hogy még a csárdában mulatnak, a zene hangos”

– számolt be a nyitás utáni tapasztalatairól egy idős néni, és többen is arra panaszkodtak az Azonnalinak, hogy az utcák ismét kezdenek éjszaka zajossá válni. Van viszont, akit csak az zavar, hogy több embert kell kerülgetnie az utcán, más meg kifejezetten örül, hogy ismét bámulhatja az ittas hülyéket az ablakából. Részletek a videóban! 

Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől
Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek