Ki mivel oltatná be magát?

2020.12.08. 18:08

Jöhet felőlem a Fülöp-szigetekről is – mármint a koronavírus elleni vakcina, mondta egy általunk megkérdezett fővárosi. Most, hogy a britek már elkezdtek oltani, körbekérdeztünk az utcán: mi az emberek véleménye a kormány által nyomatott orosz vakcináról? Egyáltalán, beoltatnák-e magukat a koronavírus ellen? Videó!

November elején Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy belátható távolságon belül van a koronavírus elleni vakcina. Mint mondta:

„Jó esélyünk van arra, hogy európai, kínai és orosz vakcina is időben jusson Magyarországra, és megfelelő ellenőrzés után elérhetővé tegyük azok számára, akik önkéntesen be akarják magukat oltatni.”

 

Ezt a távolságot pontosan belátni azóta se tudja a miniszterelnök, a britek mindenesetre kedden elkezdték a lakosság beoltását, és itthon is lehet már regisztrálni az oltásra. Az Azonnalinak nyilatkozó járókelők közül körülbelül fele oltatná be magát a kínai koronavírus ellen. Az utóbbi kategóriában is voltak olyanok, akik azt mondták, hogy

„ha be is oltatom magamat, csak később, ha már lesznek tapasztalatok”.

Az oltás származási helyét tekintve legtöbben a nyugati országokban kifejlesztett vakcinára voksoltak, de volt, aki az oroszt sem utasítaná vissza.

Sőt, olyan is volt, aki szerint teljesen mindegy, honnan származik az oltóanyag, „jöhet felőlem a Fülöp-szigetekről is”, mondta.
Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója
Antal Róbert-István
Antal Róbert-István az Azonnali újságírója

Történész, az erdélyi baloldal kutatója. Bármilyen furcsa, de szereti a románokat.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek