Még az ausztrál haditengerészet is besegített, hogy a tűzvész sújtotta kisváros ne fogyjon ki a sörből

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.10. 09:12

Egy melbourne-i sörgyártó cégnek nem volt szíve tétlenül nézni, hogy a katasztrófa sújtotta ausztrál kisváros, Mallacoota, sör nélkül maradjon, háromezer liternyit küldtek.

Még az ausztrál haditengerészet is besegített, hogy a tűzvész sújtotta kisváros ne fogyjon ki a sörből

Akárcsak több más ausztrál város, úgy Mallacoota is szenved az ausztrál hőség miatt: a vízparti településnek már egy ideje az ausztrál haditengerészet szállít ellátmányt, mióta újévkor ott is súlyos tűzvész pusztított, elvágva a lakosok egyetlen útját a többi településhez.

Mint a CNN írja, emiatt kisváros kocsmája is kifogyóban volt a sörből. Ez eljutott egy melbourne-i sörgyártó cég, a Carlton & United Breweries fülébe, akik viszont ezt nem hagyták annyiban.

Így megszervezték, hogy mintegy háromezer liternyi sört jutasson el az ausztrál haditengerészet Mallacootaba,

miután úgy gondolták, azok után, amin a lakosok és a tűzoltók átmentek, a legkevesebb, hogy gondoskodnak arról, jusson nekik sör.

A Carlton & United Breweries ezen felül egymillió ausztrál dollárt is felajánlott a tüzek okozta károk helyreállítására, ami több mint 206 millió forintnyi hozzájárulást jelent.

Egyébként még nem látni, mikor ér véget a forróság okozta tüzek miatti krízis Ausztráliában, mint a Reuters pénteken írta, mintegy negyedmillió embert szólítottak fel a hatóságok otthonaik elhagyására emiatt. Arról, hogy mekkora területen ég az ország, itt lehet olvasni, arról pedig itt, mi a baj a cuki koalamentős fotók megosztásával.

FOTÓ: Quinn Dombrowski / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek