Fontos ellentámadást indítottak az ukránok

Szerző: Kósa András
2022.06.16. 13:35

Az izjumi orosz hídfő felszámolására indult ukrán támadás, ha sikeres, az ukránon hadsereg megakadályozhatja Donbasz elfoglalását.

Fontos ellentámadást indítottak az ukránok

Talán az utolsó pillanatban indított ellentámadást az ukrán hadsereg azért, hogy megakadályozza, hogy az oroszok teljesen elfoglalják Donbaszt. Az ukrán utászoknak

sokadik próbálkozásra sikerült pontonhidakat létesíteniük a Donyec folyón

(ez egyáltalán nem volt könnyű, mert a Donyec mederszélessége itt a 100 métert is meghaladhatja és állandó orosz tüzérségi tűz alatt kellett dolgozni), és átkelniük, majd egy erdős, mocsaras területen keresztül megközelíteniük Izjum városát.

Ha sikerül felszámolniuk az oroszok izjumi hídfőjét, akkor megnyílhat az út, hogy továbbinduljanak Donbasz felé, és felmentsék az oroszok által bekerített társaikat.

Izjumnál két fontos autóút is eléri a Donyec folyót,

amennyiben azt sikerül az ukránoknak ellenőrzésük alá vonni, már ők vágják el a főerőktől a folyón átdobott több hadosztályi orosz katonát.

NYITÓKÉP: A korábbi elnök, Petro Porosenko az izjumi hídnál, fotó: Ukrán Elnöki Hivatal, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek