50 millió forintból kap szobrot a székely himnusz és Csaba királyfi

Szerző: Kósa András
2022.05.20. 20:33

Az ügyben pénteken egyeztetett Dézsi Csaba polgármester Lebó Ferenc szobrászművésszel – írta laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

50 millió forintból kap szobrot a székely himnusz és Csaba királyfi

Tavaly ünnepelte centenáriumát a székely himnusz, avagy az 1921-ben Csanády György szövegíró és Mihalik Kálmán zeneszerző által jegyzett dal, ami az évtizedek során először informálisan, 2009 óta pedig hivatalosan is a székelyek himnusza lett.

Ennek tiszteletére Győr város megbízásából szobrot készít Csaba királyfiról Lebó Ferenc szobrászművész, erről egyeztetett a minap Dézsi Csaba András polgármesterrel a városházán – írta laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

A szobor és elhelyezése információik szerint összesen több mint 50 millió forintba fog kerülni minden munkával együtt. Lebó Ferenc dolgozott korábban a Városháza előtt lévő új alkotásokon is, a „Szívügyünk Győr”–feliraton, illetve a Győr-kereszten, ezekért 8,8, illetve 14 millió forintot fizetett a város. Hogy az új szobor hol lesz, azt egyelőre nem tudni.

NYITÓKÉP: Dézsi Csaba Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek