Álhírekről indít előadásokat a MÚOSZ

2022.04.12. 18:47

Segíteni akarnak eligazodni a fake news bonyolult világában.

Álhírekről indít előadásokat a MÚOSZ

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége is halad a korszellemmel: április 13-tól kilenc hétig tartó programsorozat indul a szervezésükben több, mint 500 vállalat támogatásával a hírhamisításról. A projekt tíz előadást tartalmaz, amiknek megtekintésére ide kattintva lehet feliratkozni. Előad többek közt Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője, jön a factcheckben utazó Lakmusz is egy kis okosítással, de a kevésbé az újságírás iránt érdeklődők is megtalálhatják a maguk dolgait: 

Veszelszki Ágnes tanszékvezető egyetemi docens a Budapesti Corvinus Egyetemről mesél az egyre súlyosabb deepfake problémáról, a Political Capital képviseletében Krekó Péter magyarázza el a hit lélektanát, Rab Árpád jövőkutató pedig azt elemzi, hogyan rombolja szét a társadalom valóságérzetét a valóság és a virtuális világ keveredése, de szó lesz jogi vetületekről is, és persze bemutatkoznak a fake news áldozatai is.

A programsorozattal a MÚOSZ-nak bevalllottan az a célja, hogy segítsen eligazodni az álhírek világában.

KIEMELT KÉP: Wokandpix / Pixabay

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek