+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Tóth Csaba Tibor
2021. május 14. péntek, 16:58
A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A Párbeszéd küldöttgyűlése május 14-én hivatalosan is felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, legyen a párt előválasztási miniszterelnök-jelöltje. A párt Facebookon közzétett közleménye a döntéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a küldöttek „a politikai helyzetértékelés során arra jutottak: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség.”

 

Ehhez hozzáteszik, társelnöküket azért is tartják alkalmasnak erre a szerepre, mert Karácsony „az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből”.

 

A poszt alatt több párbeszédes is politikus is kommentelt, ilyesmiket:

 

 

Karácsony indulását már nagyon régen rebesgetik az előválasztási miniszterelnök-jelöltek versenyében. Ugyanakkor 2020 júliusában mi is megírtuk, hogy Karácsony a Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) kérdéseire válaszolva még azt mondta, biztosan nem indul el az előválasztáson, mert Budapest főpolgármesteri tisztsége önmagában is óriási feladat, és erre szeretne koncentrálni.

 

Maga Karácsony a Facebookján még május 13-án azt sugallta, május 15-én, szombaton ő maga is komoly, hivatalos bejelentést tesz. A bejegyzésben egészen pontosan úgy fogalmazott:

 

„Szombaton nézzetek rá a Facebook-oldalamra, meg akarok mutatni valamit.”

 

Ha Karácsony beszáll, akkor az eddigi négy jelölt, Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Dobrev Klára és Fekete-Győr András mellé száll be az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelembe. Az eddigi információk alapján a főpolgármestert a Párbeszéden túl az MSZP és az LMP is támogatná.

 

NYITÓKÉP: Karácsony Gergely / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás