Minőségi Újságírás-díj: a kiemelt munkák között az Azonnali interjúsorozata

2021.01.22. 07:24

Gulyás Márton és a Partizán Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

Minőségi Újságírás-díj: a kiemelt munkák között az Azonnali interjúsorozata

2020 decemberében a Minőségi Újságírás-díjat a zsűri – Dudás Gergely, Weyer Balázs, Nyáry Krisztián, Hermann Irén, Varró Szilvia, Both Vilmos, Veiszer Alinda – döntése értelmében Gulyás Márton kapta a Gajdics Ottóval készített, a Partizán online felületein megjelent stúdióbeszélgetésért. Mint Facebook-oldalukon írják:

„A Partizán anyagait illetően az utóbbi hónapokban egyre növekvő számú nevezés érkezik a zsűrihez (ebben a hónapban például a lengyel abortusztilalom elleni tüntetésekről szóló szintén magas minőségű tudósítás is a jelöltek között volt). Ez a díj a Partizán gyors fejlődésének, tartalmi és formai újításainak az elismerése is egyben, a díjazott több hasonló beszélgetésére is jellemző párbeszédre törekvés, riporteri kíváncsiság és újságírói felkészültség mellett.”

A beérkezett nevezések közül a zsűri három másik munkát is kiemelésre méltónak tartott:

+ Techet Péter és Varsányi Bence az Azonnalin Tamás Gáspár Miklóssal folytatott beszélgetésének kiemelésével „a zsűri a lap egész véleményvezér-sorozatának hiánypótló voltát is elismeri”. Itt olvashatjátok vissza az összes, Varsányi Bence által koordinált interjút, itt meg azt, hogy miért pont azokkal interjúztunk, akikkel. Külön izgalmas amúgy, hogy a győztes partizános Gajdics-interjúhoz egy picit talán ez az interjúsorozatunk is hozzájárult: Gulyás Márton az elején ugyanis egy olyan ajándékot nyújt át a kormánymédia feketeöves megmondóemberének – konkrétan az egyik rendszerváltás-korabeli írását –, amiről nálunk olvasta, hogy Gajdicsnak ha az meglenne, egyszer tuti bekereteztetné. Gulyás be is kereteztette neki. Így tehát külön örülünk Gulyás Márton és a Partizán sikerének.

+ Kálnoki Kis Attila Zsiga Melinda kick-box bajnokkal készült beszélgetése a 24.hu-n a sportolói sors társadalmi hátterének érzékeny bemutatásával nyerte el a zsűri elismerését.

+ A Forbes Magyarország magazin a 100 legértékesebb magyar tulajdonú cégről készült összeállítása módszertani alaposságával és fegyelmezett kutatómunkával, a száraz adatok élvezhető, átlátható tálalásával érdemelte ki a figyelmet, írja a zsűri.

Jó olvasást hozzájuk!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek