Újból növekszik az aktív koronavírusos esetek száma

Szerző: Galavits Patrik
2020.04.16. 08:32

A szerdai csökkenés után csütörtökre ismét több fertőzöttet, mint gyógyultat, avagy halálesetet regisztráltak. A hivatalos adatok szerint nyolc új halottja van a járványnak, heten pedig most épültek fel a betegségből.

Újból növekszik az aktív koronavírusos esetek száma

A csütörtök reggeli adatok szerint szerdához képest

73 fővel 1652-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

Újabb nyolc, többségében idős és krónikus betegségben szenvedő áldozata van a járványnak – ezzel az egy napon elhunytak száma némileg csökkent az előző napokhoz képest, mikor tizenketten haltak meg. Legutóbb április 11-én adtak hírt tíznél kevesebb halálos áldozatról, akkor szintén nyolcan hunytak el. A járványnak a hivatalos statisztika szerint eddig összesen 142 áldozata van Magyarországon.

Heten azonban meggyógyultak az eddigi fertőzöttek közül, így az ő számuk is emelkedett, ők 199-en vannak.

Az aktív esetek száma azonban így is emelkedett, a szerdai 1253-ról 1311-re.

Szerdán még arról írtunk: miután csak azon a napon hetvenen gyógyultak meg a betegségből, kicsit csökkent az aktív esetek száma: vagyis nem regisztráltak annyi új fertőzöttet, mint ahány gyógyultról, vagy épp halottról beszámoltak. Ez a trend azonban nem bizonyult tartósnak.

A hivatalos tájékoztató honlap most is hangsúlyozza: a beazonosított fertőzötteknél jóval több lehet a valós esetek száma, akik továbbadhatják a betegséget.

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Cikkek a témában

Van még itt cikk a témában

Kommentek