Először csökkent az aktív koronavírusos esetek száma Magyarországon

Szerző: Illés Gergő
2020.04.15. 07:33

Az elmúlt 24 órában több igazolt gyógyultja volt a koronavírusnak Magyarországon, mint ahány fertőzöttet jelentettek. Grafikonokon mutatjuk a legfrissebb adatokat!

Először csökkent az aktív koronavírusos esetek száma Magyarországon

Az elmúlt huszonnégy órában hatvanhét új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hatóságok Magyarországon, elhunyt újabb tizenkét beteg, viszont hetvenen is egészségesen távozhattak az intézményekből: derül ki a hazai koronavírusos eseteket rögzítő kormányzati portálról szerdán.

Ezzel az igazolt fertőzöttek száma 1579-re nőtt Magyarországon,

a betegségben 134-en haltak meg, míg 192-en igazoltan kigyógyultak abból.

Mindig fontos megjegyezni, hogy mind a fertőzöttek, mind a gyógyultak száma lehet ennél jóval magasabb is, ugyanis Magyarország népességarányosan keveset tesztel nemzetközi összehasonlításban, így olyan esetek is lehetnek, akik úgy esnek túl a betegségen, hogy nem is tudnak róla.

Az operatív törzs szerdai közleményében hozzátette: a Pesti úti idősek otthonában, amely az egyik legkomolyabb magyarországi gócponttá vált, már 212-en betegedtek meg, közülük pedig tizenhárman is életüket vesztették a fertőzésben.

Ugyanakkor az elmúlt huszonnégy óra sok gyógyultja egy örömteli adatot is hozott:

szerdára több új gyógyultat regisztráltak, mint ahány új megbetegedést, ezzel a járvány hazai terjedése alatt először csökkent az úgynevezett aktív esetek száma.

Az elmúlt napon ugyanis 70 új gyógyultat és sajnálatos módon 12 új halálesetet jelentettek be, ezzel 82-vel csökkent az aktív esetek száma. Ezzel szemben az új eseteké csak 67-tel nőtt.

További adatok az Azonnali folyamatosan frissülő koronavírus-grafikonjában, melyet érdemes napról napra követni!

 
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek