+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 15. szerda, 07:33
Az elmúlt 24 órában több igazolt gyógyultja volt a koronavírusnak Magyarországon, mint ahány fertőzöttet jelentettek. Grafikonokon mutatjuk a legfrissebb adatokat!

Az elmúlt huszonnégy órában hatvanhét új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hatóságok Magyarországon, elhunyt újabb tizenkét beteg, viszont hetvenen is egészségesen távozhattak az intézményekből: derül ki a hazai koronavírusos eseteket rögzítő kormányzati portálról szerdán.

 

Ezzel az igazolt fertőzöttek száma 1579-re nőtt Magyarországon,

 

a betegségben 134-en haltak meg, míg 192-en igazoltan kigyógyultak abból.

 

Mindig fontos megjegyezni, hogy mind a fertőzöttek, mind a gyógyultak száma lehet ennél jóval magasabb is, ugyanis Magyarország népességarányosan keveset tesztel nemzetközi összehasonlításban, így olyan esetek is lehetnek, akik úgy esnek túl a betegségen, hogy nem is tudnak róla.

 

Az operatív törzs szerdai közleményében hozzátette: a Pesti úti idősek otthonában, amely az egyik legkomolyabb magyarországi gócponttá vált, már 212-en betegedtek meg, közülük pedig tizenhárman is életüket vesztették a fertőzésben.

 

Ugyanakkor az elmúlt huszonnégy óra sok gyógyultja egy örömteli adatot is hozott:

 

szerdára több új gyógyultat regisztráltak, mint ahány új megbetegedést, ezzel a járvány hazai terjedése alatt először csökkent az úgynevezett aktív esetek száma.

 

Az elmúlt napon ugyanis 70 új gyógyultat és sajnálatos módon 12 új halálesetet jelentettek be, ezzel 82-vel csökkent az aktív esetek száma. Ezzel szemben az új eseteké csak 67-tel nőtt.

 

További adatok az Azonnali folyamatosan frissülő koronavírus-grafikonjában, melyet érdemes napról napra követni!

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás