+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 18. szerda, 12:43
Gyurcsány szerint a zaklatás onnantól közügy, ha bebizonyítják a vádakat.
„Óvatosan fogalmazok”

 

– így válaszolt Gyurcsány Ferenc az Azonnali kérdésre egy szerdai DK-s háttérbeszélgetésen, mikor arról kérdeztük: mit reagál arra, hogy zaklatással vádolják Gréczy Zsoltot.

 

Kedden este ugyanis gyakorlatilag a teljes magyar sajtónak elküldtek egy névtelen e-mailt, amelyben egy nő azt állítja: négy éve üzenetek útján zaklatta őt a politikus. Ezt bizonyítandó, a politikusról készült intim fotókat is mellékeltek – ezeken többek között Gréczy alsógatyában szelfizik –, amelyeket Gréczy állítólag elküldött az érintett nőnek. A levélből arra vonatkozó egyértelmű bizonyíték nem derült ki, hogy Gréczy valóban elküldte-e valakinek ezeket a fotókat, vagy bármilyen, zaklató tartalmú üzeneteket.

 

Gréczy Zsoltot egyelőre nem sikerült az ügyben elérnünk, viszont egy szerdai DK-s háttérbeszélgetésen megkérdeztük Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét a dologról.

 

Gyurcsány szerint a zaklatás onnantól közügy, hogy a vádak bizonyítást nyertek, ez Gréczy esetében nem történt meg. De azt a kérdést, ha valakiről van intim fotó, ő nem szeretné kezelni.

 

Az Azonnali felvetésére, hogy töretlen-e a bizalma Gréczyben, úgy reagált Gyurcsány: pusztán abból, hogy látta egy szál ingben őt, nem tud politikai következtetést levonni.

 

Egyébként nem tudják, ki lehet az a hölgy, aki ilyet állít Gréczyről.

 

Az Index kérdésére, miszerint

 

ha kiderül, igazak a vádak, lesz-e annak következménye a DK-n belül, Gyurcsány úgy válaszolt: „természetesen”.

 

Gréczy kapcsán nemrég a Mi Hazánk egy parlamenti szakértője, Palányi Nóra is azt állította, jó ideje kéretlen üzeneteket kap a politikustól. Ezt Gréczy az Indexnek azzal kommentálta: rágalom. Ugyan valóban volt kommunikáció köztük, de Palányi Gréczy szerint torzítva adta elő a történteket, és Gréczy jogi lépéseket fog tenni a rágalmazás miatt. 

 

Az Azonnali kereste az érintettet, Gréczy Zsoltot is, amint reagál, frissítjük álláspontjával a cikkünket.

 

FRISSÍTÉS (2019.12.18. 13:52): Gréczy az Indexnek reagált, nekik azt mondta: aljas rágalom, szemenszedett hazugság minden állítás, és ezt be is fogja bizonyítani. Ami a képeket illeti, büntetőfeljelentést tesz, és az eljárás feladata lesz majd, hogy az igazságot kiderítse.

 

FOTÓGréczy Zsolt oldal / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás