Gréczy Zsolt: Megtiszteltetésnek is vehetném, hogy engem szemelt ki a Fidesz boszorkánykonyhája

Szerző: Illés Gergő
2019.12.19. 12:06

A DK-s politikus egy tévéinterjúban reagált az őt ért zaklatási vádakra, melyek szerinte „ócska hazugságok”, a becsületét pedig a bíróságon meg fogja védeni.

Gréczy Zsolt: Megtiszteltetésnek is vehetném, hogy engem szemelt ki a Fidesz boszorkánykonyhája

A Heti TV Pirkadat című műsorában reagált Gréczy Zsolt az őt ért zaklatási vádakra csütörtök reggel: a DK-s országgyűlési képviselőt még kedden este egy több magyar szerkesztőségnek is elkülött anonim levélben

azzal vádolták meg, hogy az e-mailben magát meg nem nevező nőt négy éve zaklatja online üzenetek formájában Gréczy.

Mint arról az Azonnali szerdán már beszámolt, ezt bebizonyítandó a politikusról készült intim fotókat is mellékeltek a keddi e-mailhez – ezeken többek között Gréczy alsógatyában szelfizik –, de csütörtökön reggel egy újabb levél is jött a szerkesztőségekhez. Ezek a képek a DK-s politikust még intimebb helyzetekben ábrázolják. A zaklatás vádját azonban egyelőre nem lehet bebizonyítani, hiszen a levélből arra vonatkozó egyértelmű bizonyíték nem derült ki, hogy Gréczy valóban elküldte-e valakinek ezeket a fotókat, vagy bármilyen, zaklató tartalmú üzeneteket.

Bár Gréczyt szerdán nem sikerült elérnünk, Gyurcsány Ferenc DK-pártelnök azt nyilatkozta nekünk, hogy a zaklatás onnantól kezdve közügy, hogy a vádak bizonyítást nyertek, és abból nem tud politikai következtetést levonni, hogy látta Gréczyt alsógatyában. 

Gréczy Zsolt Breuer Péter Pirkadat című műsorában csütörtök reggel már reagált az őt ért vádakra:

Breuer Péter: Otthon aludt?

Gréczy Zsolt: Mindig otthon alszom.

BP: A felesége nem adta be a válási kérelmet? Ilyet soha még senkitől nem kérdeztem.

GZ:

Csak szólok, hogy én évek óta elvált ember vagyok. A fiaimmal élek.

BP: A fiával találkozott?

GZ: Mondtam, hogy a fiaimmal élek. Minden nap találkozom velük.

BP: És a fiúk elkeseredtek, vagy azt mondták, hogy apa, büszkék vagyunk rád, hogy feltételezik rólad, hogy új párt keresel?

GZ: Nem, senki nem feltételez rólam semmit, a fiaim végképp nem. Ők tudják, hogy ők „tyúkapó-üzemmódban” működöm otthon, a családomat és őket menedzselem, intézem a család körüli dolgokat. Pontosan tudják, hogy mindaz,

amivel megvádolnak, ócska hazugság, a többit meg a bíróságra bízom és az ügyvédek intézik.

BP: Ilyenkor az ember kellemetlenül érzi magát?

GZ: Nyilván az ember nem boldog egy ilyen helyzetben. De nem baj:

ha ezt méri a sors, és úgy érzi a Fidesz boszorkánykonyhája, hogy most a Gréczy legyen a következő, akkor ezt akár megtiszteltetésnek is vehetném.

Gréczy Breuer kérdésére ezt követően még hozzátette: őt senki nem gyanúsítja semmivel, „híreszteléseket fogalmaz meg a fideszes sajtó arról, hogy én állítólag zaklattam. Az nem zavarja őket, hogy ezt maguk az érintettek is cáfolják, hogy emögött nincsen tartalom, és egy állítólagos ismeretlen e-mail cím állítja mindezt, ami mögött nincsen konkrét személy”. Gréczy szerint az ügyben a lényeg a „hírbehozás”, neki pedig innentől az a dolga, hogy megvédje a becsületét, amit meg is fog tenni a bíróságon mindenkivel szemben, aki megrágalmazza.

A Gréczyvel készült teljes videót itt lehet megnézni, ebben szó esik többek között a párt tisztújításáról, leendő országgyűlési kampányáról és közvélemény-kutatási eredményeiről is: 

 
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek