Melyik emoji mit jelent? Teszteltük a budapestieket! Videó

2019.12.12. 18:32

Meg kell-e sértődni egy padlizsántól, egy like-tól, vagy épp egy sima mosolygós fejtől? Tényleg csak a gazdag budai gyerekek küldenek majmot? És kinek küld az ember vigyorgó kakit? Körbekérdeztünk Budapesten, hogy ki mit ért az emojik alatt! Videó!

Már annyira rengetegféle emoji árasztotta el a messengert és a közösségi médiát, hogy felvetődik a kérdés: ki érti ezeket egyáltalán? Biztosan pontosan (vagy legalább nagyjából) ugyanazt a jelentést tulajdonítja egy-egy emojinak az üzenet küldője és címzettje?

Hogy kiderítsük, mekkora a félreértési rizikó emojiügyben, körbekérdeztünk Budapesten: megmutattunk egy sor, közismert és kevéssé közismert emojit az embereknek, és arra kértük őket, mondják el, szerintük mit jelent, és mit szólnak hozzá, mikor valaki küld nekik egy olyat.

Az ős-emoji, a sima mosolygós fej az egyik legrejtélyesebb mind közül: őszinte kedvességet, iróniát, vagy passzív agresszív nyomásgyakorlást kell-e alatta érteni?

Mi a helyzet a like-jellel? Bunkóság ennyivel leokézni dolgokat, vagy ezt amúgy is csak az öregek használják? Megfejtik-e maguk az öregek, hogy mit jelent a fiatalok által egyezményes értelemben használt barack vagy padlizsán?

Nézd meg a videót, és kiderül! Ha pedig tesztelnéd a tudásodat még több emojival, töltsd ki a kvízünket!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek