Mégsem tér vissza jövőre a tenisz egyik nagy alakja

Szerző: Petróczi Rafael
2019.11.04. 20:38

Kim Clijsters a 2020-as szezonban, 36 évesen állt volna ismét pályára, ám térdsérülése miatt kénytelen volt visszavonulót fújni.

Mégsem tér vissza jövőre a tenisz egyik nagy alakja

A  belga Kim Clijsters idén szeptemberben jelentette be, hogy a jövő évi szezonban ismét, immár másodszor fog visszatérni profi pályafutásához. A nagy visszatérésre azonban még várni kell Clijsters friss Twitter-bejegyzése szerint:

a teniszezőt jelenleg is térdsérülése miatt ápolják; emiatt döntött úgy a most 36 éves sportoló, hogy nem kockáztatja meg a januári visszatérést.

Kim Clijsters egyébként hazájának első teniszezője, aki megszerezte a világbajnoki ranglista első helyét. Nevéhez eddig összesen 41 egyéni és 11 páros tornagyőzelem fűződik, ezek közül hatot pedig a teniszvilág legnagyobb és legrangosabb tornáin, az úgynevezett Grand Slam-tornákon nyert. (Ez utóbbiak közül négy címet egyéniben, kettőt pedig párosban szerzett.) Legelőször 1999-ben, mindössze két évvel profi pályafutásának kezdete után figyelt fel rá a teniszvilág, amikor a Wimbledoni Grand Slam-tornán három szettben legyőzte a világranglista tizedik helyén álló Amanda Coetzert.

A profi karriertől 2007-ben vonult vissza először a belga teniszező sérülésre, kiégésre, valamint családalapítási terveire hivatkozva. Két évvel később, már házasként és anyaként tért vissza a teniszbe.

A négy egyéni Grand Slam-győzelméből hármat ezután szerzett, és ő lett egyúttal a tenisztörténelem első anyukája, aki elérte a világelsőséget.

A menetelés egészen 2012-ig tartott, amikor is úgyszint egészségügyi okok miatt bejelentette második visszavonulását. A második visszatérése elhalasztását bejelentő bejegyzésben Clijsters ugyanakkor kijelentette: „Még mindig eltökélt szándékomban áll, hogy visszatérjek a játékhoz, amit szeretek.”

Addig is marad a nosztalgia a teniszrajongók számára, mint az alábbi videóban:

NYITÓKÉP: James Boyes / Wikipedia

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek