+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 1. péntek, 09:12
Nagyon úgy fest, hogy hamarosan még a fejlesztők sem fognak tudni belenézni a kommunikációnkba, de előtte valahogy meg kell nyugtatni a hatóságokat.

Úgy tűnik, tényleg nagyon szeretné visszanyerni hitelét a Facebook azok előtt, akiket zavart a közösségi oldal felhasználói adatokkal való bánásmódja, ugyanis a 2016-os mobilos titkosított beszélgetések után elkezdték fejleszteni a titkosított videóhívások rendszerét is. Ennek az a lényege, hogy a cég által garantált módon nem férhetnek hozzá még a fejlesztők sem a beszélgetéshez.

 

A Messengerben már tesztelik is a titkosítást, úgyhogy hamarosan már videózhatnak azok is, akik bíznak a Facebookban.
 

A helyzet azért érdekes, mert mindeközben a hatóságok nagyon erőteljesen aggódnak amiatt, hogy a Facebook ilyen irányú fejlesztései ellehetetlenítik az internetes nyomozásaikat, és például szinte korlátlan teret kapnának a pedofilok, akik ellenőrizhetetlenül hálózhatnának be így fiatalokat, vagy továbbíthatnának tiltott tartalmakat.

 

A Facebook erre azzal tervez reagálni, hogy a titkosítások bevezetése előtt bevezeti a gyermekvédelmi szakemberekkel együtt fejlesztett szuperokos algoritmust, ami elvileg kiszűrné a pedofilgyanús embereket.

 

via Engadget 

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Gazdaságpolitikusuk szerint ha már a választók 25-30 százaléka ki akar lépni, akkor ideje minderről társadalmi
vitát kezdeményezni.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

Joe Biden túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen – erre válaszul hívta ki fekvőtámaszpárbajra az elnökjelölt a 83 éves férfit.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás