+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 18. szerda, 08:01
Az állatoknak öltöző furryk is úgy gondolták, ciki lenne nekik, ha megjelenne köztük az alt-right legnagyobbat bukó megmondója.

Úgy tűnik, a magát a gyűlölet popsztárjának előadot Milo Yiannopoulosnak végleg bedöntötte a homoszexuális szélsőjobbos megmondóemberi karrierjét, hogy Facebookról és Twitterről is törölték gyűlöletbeszéd miatt: legutóbb arról panaszkodott a hozzá hasonlók menedékeként fenntartott Telegramon, hogy szánalmasan kevés embert ér ott el, ráadásul azok sem hoznak neki pénzt vagy vacsorát, azóta pedig kiderült, hogy a Magyarországon is jelen lévő furry szubkultúra sem fogadja be.

 

Yiannopoulos az állatos alter-egóval rendelkező, néha valóban be is öltöző társaságban vett fel egy hópárducot alteregónak, és már vett is jegyet egy decemberi furry találkozóra, a maradék rajongóinak jelezte is, hogy aki találkozni, fényképezkedni vagy vacsorázni akar vele, ott megteheti – írja a Pink News.

 

Az általában ártalmatlan dolgokról szóló furry közösség viszont nem nézte jó szemmel, hogy a Breitbart egykori szerzője be akar épülni közéjük: először csak azért indult mozgalom, hogy tiltsák ki a rendezvényről,

 

majd a Midwest Furry Fandom egyszerűen törölte hópárducát és őt a meghívottak közül, bár Yiannopoulos azt ígérte, ezzel együtt is meg fog jelenni pár barátjával együtt.

 

Ahogy mindig, most is érdemes kiemelni, hogy Milo Yiannopoulos miért is fontos ember Magyarországon is: bár az alt-right egyik vezéralakja volt pár éve, egy fiatalkorú fiúk öregebb férfiakkal folytatott szexuális kapcsolatát bagatellizáló kijelentése miatt gyorsan kegyvesztett lett az USA-ban az ember, aki féleg azzal vált ikonná, hogy melegként is vallja radikális nézeteit a muszlimokról például. Viszont akkorát nem tudott bukni, hogy Magyarországnak még ne legyen érdekes: 2018 nyarán 5,5 millió forintnyi közpénzért cserébe tartott előadást Budapesten a Schmidt Mária-féle Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány meghívására. Az előadást a kifejezetten a kormánypárti sajtónak szervezték, másokat be sem engedtek.

 

FOTÓ: Milo fursonája / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás