Még az állatfétisesek is kidobták Milo Yiannopoulost

Szerző: Fekő Ádám
2019.09.18. 08:01

Az állatoknak öltöző furryk is úgy gondolták, ciki lenne nekik, ha megjelenne köztük az alt-right legnagyobbat bukó megmondója.

Még az állatfétisesek is kidobták Milo Yiannopoulost

Úgy tűnik, a magát a gyűlölet popsztárjának előadot Milo Yiannopoulosnak végleg bedöntötte a homoszexuális szélsőjobbos megmondóemberi karrierjét, hogy Facebookról és Twitterről is törölték gyűlöletbeszéd miatt: legutóbb arról panaszkodott a hozzá hasonlók menedékeként fenntartott Telegramon, hogy szánalmasan kevés embert ér ott el, ráadásul azok sem hoznak neki pénzt vagy vacsorát, azóta pedig kiderült, hogy a Magyarországon is jelen lévő furry szubkultúra sem fogadja be.

Yiannopoulos az állatos alter-egóval rendelkező, néha valóban be is öltöző társaságban vett fel egy hópárducot alteregónak, és már vett is jegyet egy decemberi furry találkozóra, a maradék rajongóinak jelezte is, hogy aki találkozni, fényképezkedni vagy vacsorázni akar vele, ott megteheti – írja a Pink News.

Az általában ártalmatlan dolgokról szóló furry közösség viszont nem nézte jó szemmel, hogy a Breitbart egykori szerzője be akar épülni közéjük: először csak azért indult mozgalom, hogy tiltsák ki a rendezvényről,

majd a Midwest Furry Fandom egyszerűen törölte hópárducát és őt a meghívottak közül, bár Yiannopoulos azt ígérte, ezzel együtt is meg fog jelenni pár barátjával együtt.

Ahogy mindig, most is érdemes kiemelni, hogy Milo Yiannopoulos miért is fontos ember Magyarországon is: bár az alt-right egyik vezéralakja volt pár éve, egy fiatalkorú fiúk öregebb férfiakkal folytatott szexuális kapcsolatát bagatellizáló kijelentése miatt gyorsan kegyvesztett lett az USA-ban az ember, aki féleg azzal vált ikonná, hogy melegként is vallja radikális nézeteit a muszlimokról például. Viszont akkorát nem tudott bukni, hogy Magyarországnak még ne legyen érdekes: 2018 nyarán 5,5 millió forintnyi közpénzért cserébe tartott előadást Budapesten a Schmidt Mária-féle Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány meghívására. Az előadást a kifejezetten a kormánypárti sajtónak szervezték, másokat be sem engedtek.

FOTÓ: Milo fursonája / Twitter

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek