+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 18. szerda, 08:01
Az állatoknak öltöző furryk is úgy gondolták, ciki lenne nekik, ha megjelenne köztük az alt-right legnagyobbat bukó megmondója.

Úgy tűnik, a magát a gyűlölet popsztárjának előadot Milo Yiannopoulosnak végleg bedöntötte a homoszexuális szélsőjobbos megmondóemberi karrierjét, hogy Facebookról és Twitterről is törölték gyűlöletbeszéd miatt: legutóbb arról panaszkodott a hozzá hasonlók menedékeként fenntartott Telegramon, hogy szánalmasan kevés embert ér ott el, ráadásul azok sem hoznak neki pénzt vagy vacsorát, azóta pedig kiderült, hogy a Magyarországon is jelen lévő furry szubkultúra sem fogadja be.

 

Yiannopoulos az állatos alter-egóval rendelkező, néha valóban be is öltöző társaságban vett fel egy hópárducot alteregónak, és már vett is jegyet egy decemberi furry találkozóra, a maradék rajongóinak jelezte is, hogy aki találkozni, fényképezkedni vagy vacsorázni akar vele, ott megteheti – írja a Pink News.

 

Az általában ártalmatlan dolgokról szóló furry közösség viszont nem nézte jó szemmel, hogy a Breitbart egykori szerzője be akar épülni közéjük: először csak azért indult mozgalom, hogy tiltsák ki a rendezvényről,

 

majd a Midwest Furry Fandom egyszerűen törölte hópárducát és őt a meghívottak közül, bár Yiannopoulos azt ígérte, ezzel együtt is meg fog jelenni pár barátjával együtt.

 

Ahogy mindig, most is érdemes kiemelni, hogy Milo Yiannopoulos miért is fontos ember Magyarországon is: bár az alt-right egyik vezéralakja volt pár éve, egy fiatalkorú fiúk öregebb férfiakkal folytatott szexuális kapcsolatát bagatellizáló kijelentése miatt gyorsan kegyvesztett lett az USA-ban az ember, aki féleg azzal vált ikonná, hogy melegként is vallja radikális nézeteit a muszlimokról például. Viszont akkorát nem tudott bukni, hogy Magyarországnak még ne legyen érdekes: 2018 nyarán 5,5 millió forintnyi közpénzért cserébe tartott előadást Budapesten a Schmidt Mária-féle Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány meghívására. Az előadást a kifejezetten a kormánypárti sajtónak szervezték, másokat be sem engedtek.

 

FOTÓ: Milo fursonája / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

Mindent megpróbált a derék Orbán, de nem lehet segíteni annak, a' ki maga is nem akarja.

Az IDEA Intézet kutatása szerint egy most vasárnapi választáson 39 százalékot kapna az ellenzék, a Fidesz-KDNP csak 36-ot. Az ellenzék legnépszerűbb pártja a DK, a Jobbik pedig már megelőzte a Momentumot.

A járványhelyzett miatti csonka kormányinfón kiderült az is, hogy az egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az új szolgálati jogviszonyt, és hogy az uniós tagállamok elfogadhatják egymás vakcinaútleveleit.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselői ugyan az EPP EP-frakciójának belső szabályzatmódosítása ellen szavaztak, mégis úgy döntöttek: nem követik a Fideszt.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás