+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 18. szerda, 08:01
Az állatoknak öltöző furryk is úgy gondolták, ciki lenne nekik, ha megjelenne köztük az alt-right legnagyobbat bukó megmondója.

Úgy tűnik, a magát a gyűlölet popsztárjának előadot Milo Yiannopoulosnak végleg bedöntötte a homoszexuális szélsőjobbos megmondóemberi karrierjét, hogy Facebookról és Twitterről is törölték gyűlöletbeszéd miatt: legutóbb arról panaszkodott a hozzá hasonlók menedékeként fenntartott Telegramon, hogy szánalmasan kevés embert ér ott el, ráadásul azok sem hoznak neki pénzt vagy vacsorát, azóta pedig kiderült, hogy a Magyarországon is jelen lévő furry szubkultúra sem fogadja be.

 

Yiannopoulos az állatos alter-egóval rendelkező, néha valóban be is öltöző társaságban vett fel egy hópárducot alteregónak, és már vett is jegyet egy decemberi furry találkozóra, a maradék rajongóinak jelezte is, hogy aki találkozni, fényképezkedni vagy vacsorázni akar vele, ott megteheti – írja a Pink News.

 

Az általában ártalmatlan dolgokról szóló furry közösség viszont nem nézte jó szemmel, hogy a Breitbart egykori szerzője be akar épülni közéjük: először csak azért indult mozgalom, hogy tiltsák ki a rendezvényről,

 

majd a Midwest Furry Fandom egyszerűen törölte hópárducát és őt a meghívottak közül, bár Yiannopoulos azt ígérte, ezzel együtt is meg fog jelenni pár barátjával együtt.

 

Ahogy mindig, most is érdemes kiemelni, hogy Milo Yiannopoulos miért is fontos ember Magyarországon is: bár az alt-right egyik vezéralakja volt pár éve, egy fiatalkorú fiúk öregebb férfiakkal folytatott szexuális kapcsolatát bagatellizáló kijelentése miatt gyorsan kegyvesztett lett az USA-ban az ember, aki féleg azzal vált ikonná, hogy melegként is vallja radikális nézeteit a muszlimokról például. Viszont akkorát nem tudott bukni, hogy Magyarországnak még ne legyen érdekes: 2018 nyarán 5,5 millió forintnyi közpénzért cserébe tartott előadást Budapesten a Schmidt Mária-féle Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány meghívására. Az előadást a kifejezetten a kormánypárti sajtónak szervezték, másokat be sem engedtek.

 

FOTÓ: Milo fursonája / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A nagyszabású tervvel az EP-s mainstreamet sikerült lecsitítani, de a legfőbb kérdés továbbra is az: mit szólnak ehhez az általában szűkmarkú nettó befizetők? Mutatjuk az erőviszonyokat!

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

Montenegróban már május 5-e óta nem rögzítettek új megbetegedést, az aktív fertőzöttek száma pedig nulla: jövő hétfőtől a magyarok is beutazhatnak.

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás