Fluor Tomi: A vezetőség nem csak leszarja a klímaváltozást, de ellene megy azoknak, akik szerint valós probléma

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.08. 07:45

Mai klímacelebünk az a Fluor Tomi, aki amellett, hogy elrappeli a fél ország lelkivilágát a Wellhellóban, még értelmes dolgokkal is van ideje foglalkozni.

Fluor Tomi: A vezetőség nem csak leszarja a klímaváltozást, de ellene megy azoknak, akik szerint valós probléma

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

Mai alanyunk az a Fluor Tomi, akiről eddig is köztudott volt, hogy nem csak zenében nőtte ki a hülyegyerek imidzset, de egyre többször nyilvánul meg olyan témákban is, amikben magyar bulvárszereplő nem nagyon szokott. Ha az előző részek érdekelnek, ide kattintva találod meg őket!

+ + +

Mennyit foglalkozol a klímaváltozással?

Vannak slágertopikok nálam, valahol ott van, ahol például Észak-Korea rendszere, szóval be tudok tőle fordulni. Korábban is aggódtam, de

mióta Donald Trump az USA elnöke, egyre biztosabban érzem, hogy egy olyan katasztrófafilmben vagyunk, aminek a végén nem jön a hős megmentő.

A vezetés nem csak telibe szarja, de ellene is megy azoknak is, akik szerint ez valós probléma. 

És személyesen szoktál ez ellen valamit tenni?

Van egy hatalmas hátizsákom, azt hordom vásárolni szatyor helyett például. Óriási hőstetteim nincsenek, de megteszem, amit meg lehet.

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

Nyomasztani nem szeretek másokat, az embereket így is ezer felől nyomasztják azok, akik meg akarják mondani, hogy éljenek. Azt viszont jó látni, hogy ezzel elkezdtek foglalkozni az emberek, bár amíg a politikusok leszarják, az elsöprő erejű változáshoz ez esélyesen kevés lesz.

Ahhoz mit szólsz, hogy jöttek olyan emberek, akik szerint ez az egész hülyeség, és nem is lesz baj belőle?

Trump azt is posztolta Twitterre, hogy New Yorkban hó van, tehát nincs itt semmiféle felmelegedés. Amikor ezeket látom, néha dühöngök, néha csak tehetetlennek és szomorúnak érzem magam. Várom, hogy történjen valami.

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás? Félsz tőle, hogy mi lesz 30-40 év múlva?

Heti rendszerességgel simán megijedek.

Épeszű ember azért elgondolkozik rajta, hogy mi lesz az ő gyerekeivel, vagy akár vele húsz év múlva. Ez már a nyakunkon van: India egyik nagyvárosában már ötmillióan állnak sorba a csapvízért, egyre brutálisabbak az erdőtüzek, és ott vannak azok az esőbombák, amikről még nem is hallottunk eddig. Ez gyorsan történik már. A Földnek persze semmi baja nem lesz, de nekünk még lehet. 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek