Majka: Ha jobban belegondolok a klímaváltozásba, akkor be vagyok szarva

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.04. 08:13

Klímaceleb sorozatunkban az ország egyik csúcsrapperét, Majkát kérdeztük meg a klímaváltozásról és arról, mit tesz ellene. Előkerül a chemtrail és a gyíkemberek is!

Majka: Ha jobban belegondolok a klímaváltozásba, akkor be vagyok szarva

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

Mai megszólalónk az ország egyik legnépszerűbb előadója, a Budapest Parkot például egymás után két nap is telepakoló Majka! Ha a korábbi megszólalók érdekelnek, kattints ide!

+ + +

Mennyire foglalkozol a klímaváltozással?

Érdekes, mert a hétköznapokban nem mindig vesszük észre, hogy a nyakunkon van, de ha kicsit figyelünk, akkor előttünk van. Olyan ez az egész, mint a képes-hibakeresős játékok: csak első ránézésre van rendben.

Személyesen engem persze főleg azért érint, mert rosszul reagálok a hidegfrontra, most meg annyira sokszor esik és nő gyorsan a hőmérséklet, hogy totálisan zombi vagyok.

És teszel ez ellen személyesen?

Sajnos szerintem ezt nagyon nehéz teljesen beintergrálni az életedbe. Olyan ez, mint amikor megfogadod, hogy nem eszel szemetet: amikor eszedbe jut, eszedbe jut, de a sietni kell, akkor nem tudsz odafigyelni. Ha lemegyek a boltba, persze próbálok papírszatyrot venni, de ha nincs, akkor azért nem fogom kosárban elhozni a dolgokat. Próbálkozok, de nehéz.

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

Nem.

Ahhoz mit szólsz, hogy már egész magasan lévő emberek kezdték el mondani, hogy nem probléma ez a klímaváltozás dolog, vagy nem is létezik? 

Persze, meg ott a chemtrail, lapos a Föld és a gyíkemberek is megölnek mindenkit. Hülyékkel mit tudsz kezdeni?

Ha ezt valakinek nem tűnik fel, hogy nincs ősz és tavasz, azzal szerintem nem lehet mit kezdeni.

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás?

Amikor belegondolok, akkor be vagyok szarva. Sokszor túl is szoktam gondolni. Érdekel, hogy az USA-t egy hülye vezeti, de én tényleg mindentől félek, ami a gyerekeim jövőjét befolyásolja. 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek