Stohl András: Az ember buta, és inkább becsukja a szemét, mintha nem lenne semmi

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.01. 08:00

Újra itt a Klímaceleb! Ezúttal az ország egyik kedvenc színészét, műsorvezetőjét, mellette persze kedvenc balhéfelelősét kérdeztük meg, mennyire mozgatja a klímaváltozás kérdése.

Stohl András: Az ember buta, és inkább becsukja a szemét, mintha nem lenne semmi

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

A műsorvezetőként, színészként és persze szinkronhangként, és persze az évtized legnagyobb celebbotrányának okozójaként ismert Stohl András a mai alanyunk. Az Klímaceleb eddigi részeit ide kattintva tudod megnézni.

+ + +

Mennyit foglalkozol a klímaváltozással?

Sokat. Egyfelől a párom nagyon tudatos, és annyira tudatosan veszi szét a szemetet, hogy ha esetleg valamit rosszul dobok ki, azt is ki kell vennem a szemetesből, másfelől vadászok is, és az is rettenetesen feldühít, ha szemetet látok eldobva az erdőben. Nem értem, hogy ha valakinek arra van energiája, hogy kivigye odáig, akkor miért nem lehet inkább elvinni egy szeméttelepre.

Mit teszel azon túl, hogy szelektíven szemetelsz?

Próbálok nagyon kevés műanyagot venni, a fürdőszobába is ökobarát termékeket vásárolunk. Fontos, hogy olyan termékeket vegyünk, amiket nem állatokon teszteltek. De ezek nagyon fontos dolgok.

Ahhoz, hogy nem is csak az unokáinknak, de már a gyerekeinknek is megmaradjon ez a Föld, vagy legalább valamennyire élvezhessék, már tényleg tenni kell.

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

Ha olyat látok, akkor feltétlenül. De szerencsére az embert azért olyanok veszik körül, akiknek hasonló az érdeklődési körül, és én egy nagyon természetbarát ember vagyok.

Ahhoz mit szólsz, hogy már egész magasan lévő emberek kezdték el mondani, hogy nem probléma ez a klímaváltozás dolog?

Ez a legnagyobb butaság. Még ha esetleg igazuk lenne, akkor is fel kell rá készülni. Ha viszont nincs igazuk, és tényleg egyre rosszabb, akkor baj van. És ezt érezzük. Egyre furcsább az éghajlatunk, nálunk már lassan trópusi van. Fel kell készülni, mert el fogunk késni!

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás?

Az a baj, hogy még amikor a szerb-horvát háború itt volt a szomszédban is azt mondtuk, hogy ez nem nálunk van, minket nem érint,

pedig párszáz kilométerre történt. A jégtakarók sincsenek sokkal messzebb, de az ember buta, és inkább becsukja a szemét, mintha nem lenne semmi. Amikor aztán megérkezik a probléma, akkor nagy baj lesz. 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek